Corfu is het op één na grootste eiland van de Ionische eilanden. Het eiland heeft een sikkel vorm en ligt met de Noordzijde van het eiland maar 2 kilometer van de Albanese kust af. De hoofdstad van het all inclusive Corfu eiland heet Kerkyra, deze stad telt op dit moment zo’n 28.000 inwoners. Deze hoofdstad kent tijdens het Orthodoxe Paasfeest een drukte van belang, want Kerkyra is het centrale punt waar in Griekenland dit feest wordt gevierd. Iets waarom Corfu ook erg populair is geworden is het paleis van Sissi. Veel mensen kennen de filmserie van Sissi wel en daarom het leuke is dat je dit paleis kunt bezichtigen. Zo kan je dus zelf een rondkijken hoe mooi het paleis is en een nieuwe ervaring opdoen tijdens je vakantie wanneer je voor een all inclusive Corfu vakantie kiest.

Natuur

Omdat er nog aardig wat regen valt is het eiland Corfu een groen eiland te noemen. Mensen die de zon en natuur graag willen combineren is een all inclusive Corfu vakantie dus zeker wel aan te raden. Een ander voorbeeld van de mooie natuur die Griekenland kent is het eiland Rhodos. Dit eiland ligt dichtbij Turkije, maar is ook onderdeel van Griekenland. Je kunt daar de kustlijn van Turkije duidelijk onderscheiden, want deze ligt op nog minder als 20 kilometer afstand vanaf het eiland Rhodos. Corfu ligt aan de andere kant en daar kan je Albanië zien, een totaal ander plaatje en weer iets nieuws voor mensen die er nog nooit een All inclusive Corfu vakantie hebben doorgebracht.

Vervoer, bussen

Je zult op dit eiland 2 verschillende soorten bussen tegen komen. Je hebt groene en blauwe bussen. Met de groene bussen kan je naar plekken die verder afgelegen liggen en met de blauwe bussen kan je in Corfu-stad en omgeving rijden. Zo weet je dus waar je aan toe bent als je een vakantie naar Corfu wilt gaan boeken als bijvoorbeeld een all inclusive Corfu reis. Je weet dan dus dat, als je het eiland verder wilt ontdekken, het beste een groene bus kan nemen. Wil je in de hoofdstad en omgeving blijven dan kan je dus beter met de blauwe bussen meerijden.