Wanneer je kiest voor een all inclusive Kreta vakantie dan kan je nog verschillende kanten op. Je hebt in het oosten de bekende badplaatsen als Chersonissos en daar dichtbij de badplaats Malia waar het nachtleven ook een belevenis op zich is. Het is dus zeker de moeite waard om eerst te kijken wat je wilt, want kom je voor de natuur dan zit je natuurlijk niet te wachten op het rumoerige en bruisende uitgaansleven van dit eiland. Maar voor iedereen is er plek en daarom hopen we je bij deze ook op weg te helpen naar je keuze door enkele interessante plekken voor je aan te wijzen. Dit ook aangezien Kreta een groot eiland is, een all inclusive Kreta vakantie moet je dus wel goed boeken. Je kunt het dan ook het beste beperken tot een streek of regio van dit mooi eiland.

Iraklion

Iraklion is de hoofdstad van Kreta en staat 4e op de lijst van grootste steden van Griekenland. Dit zegt genoeg, want dat een stad op een eiland in de top 5 staat terwijl er heel wat steden op het vaste land van Griekenland te vinden zijn geeft dus ook weer dat Kreta ook een populair eiland is. Aan het begin van de haven van deze hoofdstad zie je een groot en statig fort staan welke in Venetiaanse stijl is gebouwd. Een zeer indrukwekkend iets wat je zeker bekeken moet hebben. Wel is het zo dat deze stad het tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar te verduren heeft gehad. Je zult dus niet meer de pracht en praal ontmoeten die je, voordat de laatste wereldoorlog was geweest, vroeger nog wel kon zien. Wel worden de oude binnenstad en de buitenwijken van deze hoofdstad van Kreta nog steeds gescheiden door een 3 kilometer lange stadmuur. Het is ook zeker de moeite waard dat als je een all inclusive Kreta vakantie gaat boeken dat je toch even naar de hoofdstad van het eiland komt kijken.

Uitgaan

Wil je feesten en stappen tot de vroege uurtjes dan is de badplaats Chersonissos zeker een aanrader voor je. Vooral na de serie van Ow ow cherso is deze plek steeds populairder aan het worden en zul je zeker wel vermaak kunnen vinden.