Rhodos is een Grieks eiland, maar ligt ook heel dicht bij Turkije. Wanneer je een all inclusive Rhodos vakantie boekt op de westkust van dit eiland dan kan je Turkije goed onderscheiden van de Egeïsche Zee, want het is maar 18 kilometer verderop. Niet alleen daarom is een all inclusive Rhodos reis iets heel anders als een vakantie naar één van de andere Griekse eilanden, maar ook omdat het eiland zelf er heel anders uitziet. Het is er groen en vruchtbaar, in tegenstelling tot de meeste andere eilanden. Zeker voor iemand die in de vakantie graag van de zon geniet in combinatie met mooie natuur kan met een all inclusive Rhodos vakantie zeker aan zijn trekken komen.

Helios

Wellicht is het interessant om te weten, voordat je dus een all inclusive last minute Rhodos boekt, om te weten dat Dit eiland Het eiland van de zonnegod Helios is. Een bekende mythe verteld dat Helios een mooi eiland tegenkwam op het moment dat Zeus de landen verdeelde. Het mooie eiland welke Helios tegen kwam werd bewoont door de nimf Rhode, vandaar ook dat het eiland de naam Rhodos draagt.

Het eiland ervaren

Wanneer je het eiland tijdens een all inclusive Rhodos vakantie goed wilt ervaren dan kan je het beste zelf rond gaan kijken. Dit kan door de bus te nemen, een taxi te nemen die op dit Griekse eiland goed betaalbaar zijn. Je kunt ook heel goedkoop een auto huren, waarmee je dus zelf op eigen houtje kunt gaan en staan waar je wilt. Je hebt hiervoor geen rijbewijs nodig, dus wanneer je echt alles eens wil zien kan je het beste dus eerst een rondrijden met een eigen auto waarna je dus kan kijken wat je het leukst lijkt om langere tijd tijdens je all inclusive vakantie te blijven. Aangezien het eiland vanaf noord tot zuid nog geen 100 kilometer lang (wat dus de langste afstand is) is kan je er ook voor kiezen om andere delen van het eiland te verkennen. Met een auto, bus of taxi is dit makkelijk haalbaar en kan je zo op het door jouw gewenste je punt terechtkomen.