Thira is de hoofdstad van het eiland Santorini. Wellicht ken je deze stad wel vanaf de foto’s uit reisgidsen en boeken, want de bekende helderblauwe daken met de mooie witte huisjes zijn er bekent in Griekenland. Een mooi gezicht welke je tijdens een all inclusive Santorini vakantie echt niet moet missen. Je kunt vanuit Thira afdalen naar de oude haven, dit kan op de ouderwetse manier (op de ezel), maar ook via een kabelbaan. Wel is het leuk om eens met de ezel te gaan, want je hebt toch alle rust en tijd tijdens je vakantie. Je kunt ook Akrotiri bezichtingen, dit zijn de overblijfselen van de oude stad. Door een vulkaanuitbarsting is deze stad onder het puin verdwenen. Nu kun je dus de oudheid bezichtigen door resten van de stad en opgravingen ervan te bezichtigen, echt een aanrader!

Dichtbij Kreta

Santorini ligt dichtbij Kreta, daarom is het wellicht interessant om dit eiland ook te bezoeken wanneer je van plan bent een vakantie naar Kreta te boeken. Dan kan je dus met de boot, vanuit de hoofdstad van Kreta die de naam Iraklion draagt, naar een erg mooi eiland. Tijdens je vakantie is dit een geweldig uitstapje en je kunt er natuurlijk voor kiezen om tijdens je bezoek een hotelletje te pakken zodat je ook mooi de zonsondergang op dit eiland mee kan maken tijdens je all inclusive vakantie.

Uitzicht en zonsondergang

Het uitzicht en de prachtige beelden zullen je na een all inclusive Santorini vakantie waarschijnlijk lang bij blijven. Volgens menig toerist wie hier de zonsondergang heeft meegemaakt kan je dit meemaken op één van de mooiste plekken. Daarom ook dat velen beweren hier de beste of ook wel mooiste zonsondergang van hun leven te hebben gezien, op Santorini dus. Wanneer je dus van pracht en praal houdt en ook graag natuurlijke verschijnselen meemaakt dan is het zeker de moeite waard om te wachten tot je de zon onder ziet gaan tijdens je all inclusive Santorini vakantie in Griekenland.