Een all inclusive naar Zakynthos is een absolute aanrader. Dit Griekse eiland is het meest zuidelijke Ionische eiland en heeft tal van bezienswaardigheden te bieden, een indrukwekkende natuur en een zeer bekend scheepswrak. Het eiland heeft zowel Italiaanse als Griekse invloeden en dat laat zich vertalen op verschillende gebieden. Zowel in de keuken als in de architectuur zijn beide culturen sterk aanwezig. De bevolking is gastvrij en muzikaal en eens je op Zakynthos bent geweest, vergeet je het eiland nooit meer. Gelegen tussen het vasteland van Griekenland en Italië is dit een paradijs dat je zeker eens moet ontdekken. Je zal betoverd worden door de charme van deze boeiende plaats.

Carettacaretta

Zakynthos wordt in het Westen omringd door steile rotsformaties. Meer naar het Oosten en Zuiden toe lopen deze geleidelijk af en eindigen in een paar prachtige stranden waar je heerlijk kunt genieten van zon en zee. Maar toeristen zijn zeker niet de enige die op deze stranden willen vertoeven. De Carettacaretta, beter bekend als de bedreigde zeeschildpad, legt zijn eieren op deze stranden. Vooral op de stranden van Laganas, Vassikikos en Gerakis kunnen heel wat eieren gevonden worden tijdens het paarseizoen. Deze zijn natuurlijk beschermd gezien het voortbestaan van de Carettacaretta hiervan afhankelijk is.

Wanneer je een all inclusive naar Zakynthos boekt in het juiste seizoen, is een kijkje bij deze stranden zeker de moeite waard. Maar ook buiten de stranden, valt heel wat te bezichtigen en beleven tijdens een all inclusive in Zakynthos. Zo kan je in Keri, een klein bergdorpje, genieten van een adembenemende zonsondergang of jezelf laten betoveren door de magie van de indrukwekkende zeegrotten. De bekendste zeegrotten op Zakynthos zijn de blauwe grotten. De naam voor deze grotten is afkomstig door de helblauwe kleur van de zee die door de reflectie van de zon de hele grot een blauwe schijn geeft. Je kan de grotten per boot bezoeken.

Shipwreck Beach

Het meest bezochte strand in Zakynthos is Shipwreck Beach. Wanneer je op all inclusive in Zakynthos bent, mag je dit zeker niet aan je voorbij laten gaan. Shipwreck Beach is een prachtige zandbaai die volledig ingesloten is door rotsen. Op het strand ligt het scheepswrak van een smokkelaarsschip dat op het einde van de jaren tachtig aanspoelde. De combinatie van het wrak met de steile rotswanden en het idyllische strand geven het geheel een surrealistische aanblik. Dit maakt de site erg geliefde bij fotografen. De baai is enkel per boot te bereiken en ligt nabij het dorp Anafonitria. Naast het scheepswrak zijn in deze regio van Zakynthos weinig andere historische monumenten te vinden, maar het is wel een aangename streek voor een mooie wandeling.

Naast het bekende aangespoelde scheepswrak zijn nog heel wat meer scheepswrakken verborgen in de wateren van Zakynthos. Om ze te zien echter, zal je de zee in moeten duiken. Heel wat schepen zijn vergaan rond dit eiland omwille van de ondiepe waters en gevaarlijke rotsen die net onder de oppervlakte zitten. Dit maakt een all inclusive naar Zakynthos ook voor duikers een erg aantrekkelijke vakantie met heel wat boeiende overblijfselen uit een ver verleden die wachten om ontdekt te worden.

Lekker luieren

Naast ideaal om te duiken, de natuur te bewonderen of monumenten te bezichtigen, is Zakynthos ideaal om lekker te luieren. Het eiland kent een groot aanbod aan witte zandstranden waar het heerlijk vertoeven is in de zomermaanden. De zachte, warme temperaturen zorgen ervoor dat je van ’s ochtends tot ’s avonds buiten kunt zitten en ten volle van het eiland te genieten. Een hele dag lekker niets doen en zonnen behoort zeker tot de mogelijkheden. Een frisse duik nemen in de helderblauwe zee om wat af te koelen of een wandeling langs de kliffen zorgen voor een actieve noot op je all inclusive in Zakynthos.

Om je honger te stillen kun je terecht in één van de lokale restaurantje voor heerlijke en vaak gezonde maaltijden en wil je wat souvenirs mee naar huis nemen, dan zal je zeker je gading vinden in één van de kleine toeristische winkeltjes. Een all inclusive Zakynthos boek je wanneer je een vakantie wilt die sportief, relax, cultureel of al deze dingen samen is. De mogelijkheden op Zakynthos zijn onbeperkt.