Een pittig eiland
Een echte unieke reiservaring beleef je in Zanzibar. Dit prachtige tot Tanzania behorende eiland ligt in de Indische oceaan en wordt, samen met Mafia, vaak bij de Specerijeneilanden gerekend. Die naam is er niet zomaar, Zanzibar belangrijkste inkomstenbronnen zijn dan ook specerijen zoals kaneel, nootmuskaat en peper.

Zanzibar is daarnaast ook, en meer dan verdiend, een toeristische trekpleister. Ideaal om eens helemaal op adem te komen en volledig uit te rusten, een all inclusive formule is daartoe de beste keuze. Niet alleen geniet je dan van alle natuurpracht van Zanzibar (misschien ontdek je de unieke Zanzibarfranjeaap) maar ook geen zorgen over oplopende reiskosten!

all inclusive aanbiedingen arke

Baken van cultuur

Ontdek tijdens je trip in Zanzibar het fantastische Stone Town, de hoofdplaats van Zanzibar. Onder invloed van de Perzen, Arabieren en Portugezen, maar ook het nabijgelegen Afrikaanse continent, kreeg Stone Town zijn unieke uiterlijk. Laat je verrassen door prachtig houtsnijwerk, monumentale moskeeën en terrassen. Ga slenteren op de slingerende lanen en tel de vele ronde torens!

Zeker te bezoeken tijdens een bezoek aan Stone Town zijn de Guliani Brug, het Livingstone huis en het paleis van sultan Barghash: het Huis van Wonderen uit 1883. Niet enkel Stone Town heeft cultuur te bieden, Zanzibar schonk de wereld één van haar grootste popiconen. We leerden de in Zanzibar geboren Farrokh Bulsara immers kennen als… Freddie Mercury!

Sport & ontspanning

Duikliefhebbers kunnen zicht tijdens een all inclusive in Zanzibar verheugen op enkele ongeëvenaarde onderwatervistas. Zo is er de Mnemba Atoll, ook wel de hoofdstad van de tropische vis in Oost Afrika genoemd, waar er bijna altijd 30 meter zicht is en waar het werkelijk wemelt van de vis. Ook de Leven Bank in het uiterste noorden van Zanzibar is voor de meer ervaren duiker een ware sensatie. Hier zijn vele grote zeevissen te ontdekken, van tonijn, barracuda en makreel tot erg grote murenes.

Wie het liever net iets droger heeft, kan op Zanzibar genieten van een brede waaier aan sportief vertier. Quad safari’s over de witte zandstranden naar de lokale vissersdorpen, waterskiën en wake boarden of met een typische Dhow zeilboot de vissersvloot gaan bezichtigen.

Zanzibar is ook de ideale bestemming voor de liefhebbers van het erg sensationele kite surfen. Met de lange witte stranden, ondiepe helderblauwe wateren en goede windsnelheden is Zanzibar een ideale bestemming voor zowel de beginner als meer ervaren surfer. Die laatste kunnen hun hartje helemaal ophalen in het rif, dat fantastische golven biedt.

Van dit alles genieten zonder budgetzorgen? Boek dan snel een all inclusive naar Zanzibar!