Eilandhoppen in Griekenland, steeds meer mensen kiezen hier voor. Maar waarom? Er waar kun je precies eilandhoppen Griekenland? Op deze website worden de mogelijkheden op een rijtje gezet, het zal gaan over eilandhoppen Cycladen, eilandhoppen Griekse eilanden en eilandhoppen Sporaden. Bekijk de voordelen eens die deze reismogelijkheden hebben. Het kan zijn dat je graag een keer wat anders wilt, niet op één plaats wilt blijven, maar lekker boottochtjes wilt kunnen maken. Dan is deze vakantiemogelijkheid misschien wel een goede optie die bij jou past. Neem even de tijd om alles door te nemen en wie weet heb jij binnenkort je vakantie snel geboekt. Je kunt namelijk je vakantie zelf boeken of kant en klaar boeken via een reisbureau, alles heeft zo zijn voor- en zijn nadelen.

Wat is eilandhoppen?

Wanneer je een leuke vakantie zoekt en je zou kiezen voor eilandhoppen Griekenland dan zou je in de periode van half mei tot en met half september goed terecht kunnen om deze mogelijkheid waar te maken. Elke dag zijn er bootverbindingen tussen de eilanden en kun je naar de andere eilanden om de cultuur te bekijken. Het kan ook zijn dat je graag buiten het zomerseizoen wilt gaan, dit kan ook, maar er zijn dan wel minder verbindingen dus de kans is groter dat je dan wat langer zou moeten wachten. Vanaf half september begint de Meltemi wind te waaien, dit houdt in dat veel boten soms niet meer varen of pas later gaan varen. Het is belangrijk dat je geen strakke planning aanhoudt in deze tijd, het kan namelijk zomaar zijn dat de boten wat later vertrekken en dan is de hele reis natuurlijk later. Het is aan te raden dat je een aantal reservedagen over gaat houden, deze kun je het beste aan het einde van je vakantie plannen.

Waarom Griekenland?

Je kunt met eilandhoppen Griekenland veel meer eilanden bekijken, je hoeft niet op één eiland te blijven. Je kunt met de boot gaan en heerlijk genieten van de prachtige uitzichten. Je zou kunnen kiezen voor de gewone veerboten, deze zijn namelijk een stuk goedkoper dan de hogesnelheidsboten. Je kunt zelf kiezen wat je precies wilt gaan doen met eilandhoppen Griekenland, wil je zelf een vakantie in orde maken of wil je een kant en klare reis boeken via een reisbureau? Het kan allemaal als je vooraf maar goed nadenkt wat je precies wilt gaan doen en wanneer. Denk ook goed aan de tijden, zodat je ook reservedagen bij kunt boeken (vrij houdt in je vakantie).

Voordelen

De voordelen van eilandhoppen Griekenland zijn dat je hier heerlijk kunt genieten van de rust. Er zijn vaste dagen waarop de boten gaan en ook de tijden staan vaak vast, maar omdat er meerdere verbindingen zijn per dag is het niet perse noodzakelijk dat je de eerste de beste boot neemt. Je kunt ook genieten op een eiland, even rusten en dan weer verder gaan. Proef de sfeer die er bij eilandhoppen Griekenland ontstaat. Zeker weten dat je na een vakantie van eilandhoppen Griekenland niet meer anders wilt. De mooie blauwe zee, de prachtige eilanden, de mooie stranden en de natuur, het is allemaal meer dan de moeite waard.

De kosten

De kosten van eilandhoppen Griekenland kun je zelf bepalen. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt, maar ook zo goedkoop mogelijk. Je zou kunnen kiezen voor de veerboot in plaats van de hogesnelheidsboot, dit is namelijk een stuk goedkoper. Je kunt met een laag budget het beste in het laagseizoen komen, dus van april tot en met juni. Dan zijn er voldoende accommodaties en boottickets verkrijgbaar. Je kunt in deze tijd alles ter plekke regelen. Je zou er voor kunnen kiezen om een ticket te regelen naar Athene en vanaf deze plaats zelf alles te regelen. De slaapplaats is ook zeker geen probleem. In het laagseizoen zijn er niet veel bezoekers en is een slaapplek zo geregeld. Je zou vooraf kunnen kijken waar je goedkoop een slaapplek zou kunnen regelen in dit gebied. Neem even de tijd om alles goed in je op te nemen en de keuze te maken, dan kun je zelf uitrekenen hoeveel geld je aan eilandhoppen Griekenland wilt besteden.