Vaak noemt men een cruise een vakantie voor ouderen. Maar is dat wel terecht, want een cruise is een luxe, gemaksvakantie voor mensen die houden van lekker eten, afwisseling en rust. Dus zeker niet alleen maar voor ouderen.

Middellandse Zee

Welke Nederlander is nog nooit aan de Middellandse Zee geweest? Dus een cruise Middellandse Zee is een aanvulling op de liefde die wij hebben voor zuid Europa. Alleen nu eens anders dan op een camping aan een Costa of in Kroatië. Op een cruise Middellandse Zee ziet men in een paar dagen een aantal landen, een aantal steden en letterlijk een flink deel van de Middellandse Zee zelf.

Steden

Een cruise Middellandse Zee zorgt er voor dat men binnen een midweek of een lang weekend een aantal van de prachtige plaatsen die aan en rondom de Middellandse Zee te vinden zijn aan doet. Steden als Barcelona, Venetië, Marseille, Piraeus, Genua, Palma de Mallorca of Ajaccio. Stuk voor stuk beroemde plaatsen, waar heel wat te zien en te beleven is.

Dagen of weken

Maar een cruise Middellandse Zee kan ook langer duren, bijvoorbeeld twee weken en naar Malaga en Funchal op Madeira voeren. Het is een zoek de zon reis, die gelegenheid biedt om korte bezoekjes te brengen aan vakantieoorden waar men daarna voor een ietwat langer verblijf naar toe kan. Het is een mooie gelegenheid om overal eens van te proeven.

Aan boord

Vanaf het moment dat men aan boord gaat staat alles in de sfeer van verwennerij. Prachtige hutten, een uitnodigende sfeer van genieten, heerlijke buffetten, volop kansen om te ontspannen en om een heerlijk drankje te nemen. Men wordt letterlijk een paar dagen behandeld als een prins en prinses. Gastvrijheid en gastgerichtheid zijn vanzelfsprekendheden.

Genieten

Het houdt niet op bij een mooie omgeving en heerlijk eten. Er kan gebruik worden gemaakt van de sportaccommodatie of het zwembad. Men kan een gokje wagen in het casino of een van de restaurants bezoeken. Of, gewoon lekker op het dek zitten of liggen om van de zon te genieten.

Van boord

Regelmatig gaat men van boord om een mooie plaats te bezoeken. Uiteraard kan dat op eigen houtje, waarbij zeker een oogje op de tijd moet worden gehouden, want is men te laat is het schip vertrokken en dat is pure zonde. Het kan ook een uitstap worden dat georganiseerd is en waarbij men een paar hoogtepunten kan bezichtigen. Voor elk wat wils, want men kan zelfs gewoon op het schip blijven.

Waarom een cruise?

Een cruise Middellandse Zee kan men om meerdere redenen maken. Gewoon om eens op een schip een vakantie te vieren. Of om eens heerlijk te genieten van een paar dagen verwennerij. Of om van de dansavonden, de acts en artiesten te genieten. Of gewoon, om een meerdere mooie steden in een keer aan te doen, want zo snel zoveel steden zien in een paar dagen dat wordt heel moeilijk.

Maar er is ook nog een andere reden, namelijk omdat het een heerlijke en relaxte vakantie zal zijn.