De Azoren vormen een archipel bestaande uit negen eilanden. Deze eilanden behoren tot Portugal en liggen in de Atlantische Oceaan. Hoewel de Azoren bij Portugal horen, liggen ze toch ongeveer 1300 km verwijderd van het Portugese vasteland. De eilanden zelf liggen verspreid over 650 km. Het is een geschikte vakantiebestemming voor wie houdt van de natuur, van rust en stilte en van eilandhoppen. Hier vindt u nog pittoreske dorpjes en havenstadjes. De Azoren zijn nog niet alom bekend bij het grote publiek als toeristische bestemming.

Eilandhoppen Azoren

Eilandhoppen op de Azoren is de ideale manier om volop te kunnen genieten van al wat deze eilanden te bieden hebben. Ieder eiland heeft zijn eigen unieke flora en fauna en authentieke dorpjes. Sao Miguel is het grootste eiland, waar de stad Ponta Delgada zich bevindt. Deze stad is het toeristische hart van de archipel en wordt op elk van onze cruises langs de Azoren bezocht. Sao Jorge is dan weer bekend omwille van zijn historische gebouwen. Flores heeft heel wat te bieden aan natuurschoon. Vulkaankraters, bloemrijke lagunes en watervallen zullen u zeker bekoren.Wij bieden een ruime keuze aan cruises aan waarbij u kunt eilandhoppen op de Azoren en u zult dus vast de reis vinden die de eilanden aandoet die u graag wilt ontdekken.

Reisduur

Eilandhoppen op de Azoren kan je al vanaf een reisduur van twaalf dagen. De meeste cruises hebben echter een reistijd van twee tot drie weken. Er zijn ook veel langer durende cruises en heuse wereldcruises die langs de havens van de Azoren varen.

Beste reistijd

Op de Azoren heerst een maritiem klimaat met zachte temperaturen. In de winter is het er gemiddeld ongeveer 16°C en in de zomer stijgt het kwik er tot een aangename 26°C. De beste reisperiode is in de maanden mei tot en met augustus, omdat het er dan het warmst is en het droogst. Maar aangezien het klimaat milde temperaturen kent is het er nooit onaangenaam koud of warm. Je moet er wel altijd rekening mee houden dat het er kan regenen.

Prijs

Iedereen kan een cruise boeken die past binnen zijn budget. De prijzen voor onze cruises die langs de Azoren varen, starten aan 649 euro per persoon. Gemiddeld zal u aan een cruise die twee tot drie weken duurt, ongeveer 1300 euro per persoon betalen. Onze prijzen zijn inclusief havengelden. De vliegreis, transfers en eventuele hotelovernachtingen zijn niet inbegrepen in de prijs.

Voor sommige reizen gelden er speciale actievoorwaarden en promoties dus het loont altijd om al onze cruises eens te bekijken.