“Welkom aan boort en een prettig verblijf gewenst!” De woorden komen amper bij u binnen. Blij en enthousiast stapt u aan boort van het magnifieke cruise schip. Over de reling hangend zwaait u naar familie die aan de kant staat. Langzaam maar zeker komt het schip in beweging. Het is echt zover. U gaat heerlijk eilandhoppen in Caribisch gebied!

Reisduur en bestemmingen

Eilandhoppen in Caribisch gebied, u bent degene die daar acht dagen lang van gaat genieten. Dag 1 en 2 leert u La Romana kennen, halverwege dag 2 gaat u verder met het eilandhoppen door Caribisch gebied. Hier komt u aan bij Catalina eiland. Vervolgens reist u op dag drie naar Road Town en deze wordt gevolgd door dag 4 op St. John’s.

Op dag 5 komt u aan bij het eiland Fort-de-France, de hoofdstad van Martinique. In de laatste drie dagen bezoekt u opeenvolgend Point a Pitre, St. Maarten La Romana. Zoals u ziet begint en eindigt het eilandhoppen door Caribisch gebied met het eiland La Romana.

Beste tijdsduur voor eilandhoppen door Caribisch gebied

De beste tijd om een cruise door het Caribisch gebied te volgen is tussen september en april. Vooral de periode half december tot half april is aan te raden, gezien dan de minste regen valt en u kunt genieten van de meeste zon.

Het Caribisch gebied ligt dichtbij de evenaar, hierdoor is de temperatuur vrij constant. Een nadeel hiervan is dat het gehele jaar hevige tropische regenbuien kunnen vallen. Gelukkig duren deze buien maar kort en kunt u daarna weer verder genieten van de zon.

Kosten van de cruise

Al vanaf 228 euro per persoon kunt u genieten van een cruise door het Caribisch gebied. De prijs is onder andere afhankelijk van het soort cruiseschip waarmee u vaart, de bestemmingen die het cruiseschip bezoekt en de periode van het jaar. De gemiddelde prijs van een cruise zit tussen de 400 en 500 euro. Bovenstaand besproken bestemmingen zijn van de goedkoopste cruise, namelijk die van 228 euro per persoon. Er zijn diverse cruises door het Caribisch gebied, waardoor ook voor u de perfecte cruise te vinden zal zijn.