Wil je goedkoop op vakantie van is het last minute boeken wel wat voor jou. We behandelen op deze pagina een aantal interessante plekken en richten ons vooral op eilanden. Hier is het vakantiegevoel namelijk compleet, want met zon, zee en strand is het ideale vakantieplaatje natuurlijk compleet. Hoewel de Nederlandse eilanden stukken midden zon krijgen als eilanden in de Middenlandse Zee als de griekse eilanden als Kreta, Samos, Corfu en Rhodos welke stuk voor stuk erg populair zijn. Zeker een eiland als Kreta is erg bekent onder de Nederlanders en een badplaats als Chersonissos zal tijdens een last minute Kreta dan ook voor een groot gedeelte gevuld zijn door Nederlanders. Het voordeel hiervan is dat je tijdens het uitgaan gewoon Nederlands kan blijven praten en je kunt ook veel sneller contact maken met anderen tijdens je vakantie.

Veel eilanden, volop mogelijkheden

Als je echt een vakantie wil hebben waar je niet allemaal Nederlanders wilt tegenkomen dan moet je in Griekenland wel kunnen slagen, want Griekenland heeft maar liefst rond de 1.700 eilanden en dat is in vergelijking met de Nederlandse eilanden natuurlijk super veel. Maar gelukkig hebben wij het als Nederlanders goed geregeld en is het vanaf Schiphol mogelijk om bijna op elke bestemming te komen waar je wilt komen. Een goedkope last minute naar Griekenland is dan ook haalbaar, want er vliegen zeker in de zomermaanden vliegtuigen af en aan richting Griekenland.

Kreta

Het bekendste vakantie eiland van Griekenland is wel Kreta. Een eiland met een oppervlakte van over de 8.000 km² met overal wel mooie plekken. Op dit eiland is naast het feesten en uitgaan ook volop de mogelijkheid om van de oudheid en historische plekken te genieten. Je hoeft dus niet perse jong te zijn om een last minute Kreta te boeken, want plekken als Rethymnon, Malia, Gouvia kennen mooie delen waar je als cultuur en kunst liefhebber zeker aan je trekken kan komen.

Genieten van de natuur

Ook voor de natuur is het de moeite waard om richting Kreta te gaan, denk bijvoorbeeld aan de Samariakloof die is uitgeroepen tot een nationaal park. Deze kloof kent fantastische stukken waar je op sommige plekken tussen een paar meter smalle kloof doorloopt die honderd(en) meter boven je uitsteekt. Daarnaast zie je ook nog mooie stukken natuur in het park welke kan zorgen voor een super mooie en geweldige ervaring. Ook als je geen natuurliefhebber bent dan moet je deze kloof zeker bezoeken als je dichtbij de Samariakloof op vakantie bent. Deze kloof is het meest langgerekte stuk kloof van Europa, dus houdt er wel rekening mee dat je een eind moet lopen. Zowel voor je schoeisel als voor het eten en de tijd. Je vind onderweg namelijk geen etenskraampjes en je kunt het beste in de ochtend beginnen, want je hebt nog vele mooie kilometers te gaan waar je zeker 5 tot 8 uur over zal doen. Dit ligt er natuurlijk ook aan hoelang je stil blijft staan om mooie kiekjes te schieten of de natuur te bewonderen. Zeker een aanrader tijdens een vakantie op Kreta en met een goedkope last minute niet eens zo duur!

De wadden

Een van de meest populaire gebieden om de vakantie door te brengen in Nederland zijn de Wadden. Met een keten van waddeneilanden zorgt dit gedeelte van Nederland voor een trekpleister in ons land waarbij het strand en ontspanning centraal staat. Daarnaast is het natuurlijk leuk om goedkope last minutes te boeken, zodat je zo goedkoop mogelijk kan overnachten zodat je meer geld overhoudt voor andere leuke dingen op de eilanden. Trouwens leuk om te weten, in 1287 was er een watersnood, geen ramp, maar wel een flinke overstroming, hierdoor werd de waddenzee gevormd. Door deze watersnood werden dus de bekende waddeneilanden gevormd die vandaag de dag nog steeds één van de trekpleisters zijn als het gaat om goedkope last minutes Nederland en zijn vrijwel allemaal vakantieoorden die jaarlijks een goede omzet draaien door de vakantiegangers.

Texel

Het meest bekende eiland is Texel, je spreekt het uit als “Tessel”. Dit eiland ligt het dichtste bij het vaste land en is via Den Helder met de veerboot te bereiken. Er zijn veel jongeren die niet voor een goedkope last minute kiezen, maar gewoon een plekje op de camping reserveren. De vraag is of je voor een last minute moet gaan als je naar een eiland als Texel wil gaan om je vakantie op door te brengen, want het is zeker in de zomermaanden een drukbezocht eiland. De natuur is volop aanwezig, in zulke mate dat het westelijke deel van het eiland een groot en langgerekt natuurgebied is welke officieel tot nationaal park benoemd is begin van de 21e eeuw. Met stukken als De Slufter, die bij vloed vol loopt en met eb weer leeg loopt maakt het genieten in de natuur goed mogelijk met een goedkope last minute Texel en is zeker een aanrader voor natuurliefhebbers.

Meer info

Het eiland is zo’n 20 kilometer land en 8 kilometer breed. Met een oppervlakte van bijna 600 km² waarvan nog geen 30% bestaat uit land. Wat dus betekent dat er grote delen van het eiland uit water bestaat, je kunt dus goed tot je rust komen door te genieten van en aan het water. Het eiland heeft trouwens stadsrechten, een leuke wetenswaardigheid, deze werden in de 15e eeuw aan het eiland gegeven.

Vlieland

Het tweede eiland vanaf het zuiden is Vlieland, een mooi eiland die jaarlijks ook door veel vakantiegangers word bezocht. Wel minder als Terschelling en Texel, maar het eiland is dan ook kleiner als de eerder genoemde. Dat maakt het ook makkelijker om een goedkope last minute vakantie te boeken richting dit eiland. Ook dit eiland is perfect om tot de rust te komen, want je kan hier altijd gezellig op het strand zitten of van de natuur genieten. Vroeger behoorde dit eiland samen met Terschelling nog bij Noord Holland, maar tijdens de bezetting in de Tweede Wereldoorlog werden deze eilanden gekoppeld aan Friesland. Na de oorlog is dit niet terug gedraaid, waardoor de eilanden nog steeds onder Friesland vallen.

Terschelling

Vanuit het zuiden gerekend is Terschelling het derde vakantie eiland in de waddenreeks. Ook dit eiland is een aanrader, speciaal voor jongeren. Het is met de campings op Terschelling goed geregeld en zo kunnen jongeren dus ook een mooie, gezellige en feestende vakantie vieren op dit eiland. Met een aantal vakantieparken, campings en hotels is het zeker een aanrader om komende vakantie er eens lekker tussenuit te gaan, desnoods via een last minute die het mogelijk maakt goedkoop de vakantie door te brengen op het eiland Terschelling. Een leuke om je planning op aan te passen is het Oerol Festival, dit festival trekt enkele tienduizenden bezoekers die onder anderen door muzikanten en toneelgroepen worden vermaakt die zowel uit Nederland komen als uit het buitenland. Het is dan ook zeker een aanrader waard om in die week een langs te komen, want het is op dat moment goed vermaken op dit mooie waddeneiland en via een goedkope last minute kan je wellicht nog voordelig een hotelkamer boeken.

Oerol planning voor komende jaren:
2011: 17-26 Juni
2012: 15-24 Juni
2013: 14-23 Juni