Zeker onder Nederlanders is Griekenland een populaire vakantiebestemming. Het is eigenlijk een breed begrip om in dit land op vakantie te gaan, want je kan alle kanten op. Niet alleen het mooie vasteland van Griekenland met hoogte punten als Athene zijn trekpleisters van het land. Er zijn namelijk heel veel Griekse eilanden, zo’n 1.700 waarvan er een heel aantal erg bekent zijn. Alleen al een rijtje als Corfu, Kreta, Rhodos, Samos, Santorino en Zakynthos zullen je wellicht al bekend in de oren klinken. Het is dan ook niet gek dat er heel wat met voor kiezen om een goedkope last minute Griekenland te boeken, want het land is drukbezocht door toeristen en daarom zijn er genoeg hotels en is er vaak nog wel een kamer te krijgen, ook op het laatste moment.

Kreta

Het meest populaire eiland waar de meeste goedkope last minute Griekenland reizen naar worden verkocht is wel Kreta. Dit eiland is uitgegroeid tot een van de meest populaire bestemmingen van de groep met Griekse eilanden, mede door de serie Oh Oh Cherso is het eiland Kreta, want op Kreta ligt de badplaats Chersonissos, volop in de spotlights geweest. Hierdoor komen er steeds meer jongeren richting Kreta en is een goedkope last minute Griekenland boeken in Chersonissos wel moeilijker geworden. Door de stroom aan toeristen blijven er namelijk weinig tot minder vrije hotel kamers over die je op het laatste moment voor weinig geld kan boeken, maar desalniettemin is het zeker wel de moeite waard om het te proberen, want dan kan je stukken meer geld uitgeven tijdens het uitgaan.

Rhodos

Rhodos is ook een groot Grieks eiland dat in de top 3 van grootste eilanden van Griekenland staat. Hoewel dit eiland maar een paar kilometer van de Turkse kust is verwijdert behoort het toch tot Griekenland. Wanneer het goed weer is kan je de Turkse kust zelfs zien liggen. Een bekende plek op dit eiland is Rhodos-stad, deze bevindt zich helemaal in het noorden van het Rhodos. Een goedkope last minute Griekenland kan je dus ook goed naar de hoofdstad van dit eiland boeken, want je ziet hier veel dingen van historische waarde en je kunt er je vakantie perfect doorbrengen. Het eiland kent veel zonuren, dus als je lekker aan het strand wil genieten dan kan dat ook, want de kustlijn van Rhodos is zelfs over de 200 kilometer lang, een plekje op het strand moet dus wel te vinden zijn! Trouwens echt een tip om op deze goedkope last minute vakantie even een kijkje te nemen bij de haven van Rhodos-stad, want dat is al een beleving op zich!

Corfu

In het westen Rhodos wat bijna tegen Turkije aanligt, maar in het oosten ligt ook nog een bekent vakantie eiland. Corfu namelijk, deze is trouwens zo noordelijk gelegen dat deze voor de helft over de grens van Albanië ligt. Aangezien deze maar enkele kilometers verwijdert is van Corfu op de kortste afstand is het vaste van van Albanië ook gewoon te zien wanneer je op het noord – oost deel van het eiland bent. De hoofdstad van Corfu is Kerkyra, ook wel Korfoe genoemd, deze ligt in het oostelijke gedeelte van het eiland en is zeker een aanrader voor een goedkope last minute Griekenland. Mocht je een echte strand vakantie willen dan is het wellicht een idee om een andere Grieks eiland te bezoeken tijdens je last minute vakantie, want de kuststrook is hier aardig rotsachtig en er zijn veel grind stranden te vinden. Wat wel weer aantrekkelijk is voor de toeristen die graag willen duiken of snorkelen, want daarvoor zijn deze grind stranden uitermate geschikt en is het zicht onder water ook nog eens heel goed.