Wilt u er eens helemaal uit? Weg van de stress van het dagelijks leven? Dan is een weekend Disneyland Parijs wellicht de oplossing voor u en natuurlijk voor uw gezin. Een weekend Disneyland Parijs is gegarandeerd plezier voor uw hele gezin. U kunt aldaar genieten van de geweldige attracties in zowel het Disneyland pretpark als het Disneyland Studio’s pretpark. Daarnaast kunt u genieten van ongekende luxe en verwennerij in een van de vele mooie hotels die Disneyland rijk is. Bovendien kunt u zich ook nog als geen ander vermaken met shoppen en (openlucht)optredens in het Disneyvillage shopping center.

De reis

Reizen naar Disneyland Parijs is tegenwoordig geen enkel probleem meer aangezien de infrastructuur goed is aangepast op het grote aantal toeristen dat het Disneyland pretpark jaarlijks trekt. Afhankelijk van uw vervoerskeuze kunt u zich binnen korte tijd op uw bestemming bevinden. Hoe u wilt reizen is aan u, u kunt zelf uw budget en niveau van comfort bepalen. Een aantal veel gebruikte verbindingen richting Disneyland Parijs zijn de bus, de Thalys en natuurlijk met de auto. Deze mogelijkheden worden hieronder besproken.

Thalys/TGV

Een veel gebruikt vervoersmiddel naar Disneyland Parijs is de Thalys/TGV, omdat het comfort van deze hogesnelheidsverbinding zo ontzettend hoog is. Er is een station vlak bij de ingang van het pretpark (circa 2 minuten lopen) en bovendien ook vlak bij de hotels van het pretpark. U dient kaartjes voor de Thalys/TGV ongeveer 3 maanden van te voren te boeken, dus wees er op tijd bij. De benodigde treinkaartjes kunt u bestellen op de website van NS Hispeed of op de website van TGV Europe. Als u een weekend Disneyland Parijs wil ervaren bent u met de Thalys/TGV in ongeveer 3 uur op de plek van bestemming. Een retour ticket heeft u al vanaf 50 euro.

Bus

De bus is eveneens een veel gebruikt vervoersmiddel om in Disneyland Parijs te komen. Een busreis wordt meestal geboekt in combinatie met een verblijf, omdat dit de kosten drukt en u dus voor een lagere prijs een weekend in Disneyland kunt vertoeven. De duur van de reis is afhankelijk van de drukte op de wegen, maar in geval van goede doorstroming bent u binnen een uur 6 op uw bestemming. De bussen vertrekken over het algemeen vanaf goed bereikbare centrale punten zoals bus en treinstations. Een weekend Disneyland Parijs inclusief logies en ontbijt heeft u al vanaf 139 euro per persoon.

Auto

Een derde vervoersmiddel dat veel gebruikt wordt is natuurlijk de auto. U kunt gemakkelijk met de auto een weekend naar Disneyland Parijs gaan, omdat de infrastructuur rondom Parijs goed is afgestemd op u en uw bestemming. Zorg echter wel dat u uw weg goed uitstippelt, want u wil niet vast komen te zitten in Parijs. Zonder problemen op de weg kunt u in 5 uur bij uw bestemming arriveren. Het park zelf en de hotels rondom het park beschikken allemaal over een ruime parkeerplaats waar u uw auto kwijt kunt. In de meeste gevallen is deze parkeerplaats gratis of inbegrepen bij de prijs van het hotel.

Hotels

Wilt u een weekend Disneyland Parijs boeken dan doet u er verstandig aan om goed te kijken naar uw verblijfsmogelijkheden. Zoals al eerder gesteld zijn er ontzettend veel verblijfsmogelijkheden bij Disneyland Parijs. De fameuze hotels van Disneyland Parijs worden geroemd om de luxe en uitstraling. U kunt kiezen uit verschillende prijsklassen en sterrenniveaus aangepast op uw wensen en budget. U kunt al voor circa 65 euro per persoon per nacht verblijven in het stijlvolle Santa Fe hotel in volledig Mexicaanse sfeer aan de rand van het Disneyland park. U kunt echter ook kiezen voor de ultieme Disneyland ervaring en verblijven in het Disneyland hotel direct grenzend aan het pretpark zelf.

Ten slotte…

Een weekend Disneyland Parijs is een ultiem uitje waar u en uw gezin ongestoord van de geweldige sfeer kunnen genieten. U en uw gezin kunnen zich er vermaken in het attractiepark, shoppen in de vele winkeltjes, heerlijk dineren of lekker luieren in het hotel. U heeft alle vrijheid om uw eigen weekend Disneyland Parijs samen te stellen. Wilt u liever zelf boeken en met de auto naar de bestemming gaan of gaat u liever mee met een geregelde busreis? Het is helemaal aan u. Disneyland Parijs zal u met open armen ontvangen.