Een bezoek aan Disneyland Parijs is een feest voor jong en oud! Een onvergetelijke dag, waarop u kunt genieten van spannende attracties, spectaculaire shows en prachtige parades. Er zijn verschillende manieren om naar Disneyland Parijs af te reizen. Met de auto, bus of trein bijvoorbeeld. Elke manier van reizen heeft zijn voor- en nadelen. De verschillende mogelijkheden en het adres van Disneyland Parijs hebben we daarom hieronder voor u op een rijtje gezet.

Met de auto naar Disneyland Parijs

Disneyland Parijs is met de auto goed te bereiken. Het park ligt ongeveer 30 kilometer ten oosten van Parijs, waardoor de drukke randweg van Parijs vermeden kan worden. Vanaf Utrecht is het ongeveer 5 uur rijden naar het adres van Disneyland Parijs. Vanuit de richting Amsterdam, Utrecht en Eindhoven rijdt u eerst richting Antwerpen, om vervolgens via Gent en Lille/Rijssel naar Parijs te rijden. Vanuit de richting Sittard en Maastricht rijdt u eerst richting Luik, om vervolgens via Namur/Mons naar Parijs te rijden.

Adres Disneyland Parijs

Natuurlijk kunt u ook naar adres van Disneyland Parijs rijden door gebruik te maken van TomTom of een ander navigatiesysteem. Hiervoor kunt u de volgende gegevens gebruiken:

    Adres Disneyland Parijs:

  • Boulevard du Parc / Avenue Paul Seramy
  • 77700 Serris of Magny Le Hongre (dit verschilt per navigatiesysteem)
  • Frankrijk

GPS coördinaten: 48.875935, 2.796552

Parkeren bij Disneyland Parijs

Rondom Disneyland Parijs zijn diverse parkeergelegenheden waar u met uw auto terecht kunt. Wanneer u te gast bent bij een Disney hotel, dan kunt u bij het hotel gratis parkeren. Ook kunt u op vertoon van uw hotelkaart parkeren bij het park zelf.

Wanneer u niet te gast bent bij een Disney hotel, dan dient u rekening te houden met de volgende parkeertarieven:

  • Auto’s: 15 euro per dag
  • Motoren: 10 euro per dag
  • Bussen: 20 euro per dag
  • Campers: 20 euro per dag

Busreis naar Disneyland Parijs

Er zijn verschillende touroperators die busreizen naar Disneyland Parijs aanbieden. Hierdoor komt u uitgerust en ontspannen aan op de plaats van bestemming. Bekende aanbieders zijn bijvoorbeeld Oad Reizen en Peter Langhout reizen. Oad Reizen heeft een speciale Kids-bus, waarin kinderen van 4 t/m 11 jaar beneden kunnen spelen en door een hostess vermaakt worden. Bij een busreis heeft u de mogelijkheid om op verschillende locaties door heel Nederland op te stappen. Een busreis naar Disneyland Parijs neemt gemiddeld ongeveer 7 à 8 uur in beslag. Veel busreizen vertrekken ’s avonds, zodat u onderweg in de bus kunt slapen.

Treinreis naar Disneyland Parijs

Ook met de trein kunt u eenvoudig en snel Disneyland Parijs bereiken. De snelste verbinding heeft u met de Thalys, die dagelijks onder andere vanuit Amsterdam, Schiphol en Rotterdam vertrekt. Deze reizen zijn te boeken via NS Hispeed. Vanaf Amsterdam Centraal bedraagt de reistijd ongeveer 2 uur naar station Brussel-Zuid. Vanaf hier rijdt een rechtstreekse TGV die u in ongeveer 1,5 uur naar Disneyland Parijs brengt.