Als u onverwachts besluit om op vakantie te gaan, wat dacht u dan van een last minute naar Samos? Dit is namelijk een prachtig Grieks eiland, waar u kunt genieten van een heerlijke vakantie. Jong en oud kunnen zich op dit eiland vermaken. Samos ligt in het oosten van de Egeïsche Zee, vlak voor de kust van Turkije. De smalste zeestrook tussen Samos en Turkije is slechts minder dan anderhalve kilometer breed. Op Samos vindt u nog helderwitte stranden, een mild klimaat, zandstranden, groene natuur en pittoreske dorpjes. Het is dus zeker de moeite waard om een last minute Samos te boeken. Door een last minute Samos te boeken, kunt u nog tegen relatief voordelige prijzen genieten van een heerlijk verblijf op dit eiland.

Voordelige aanbieding last minute Samos

Als u van plan bent om te kiezen voor een last minute Samos, dan is het een tip om heel goed op de aanbiedingen te letten bij de diverse reisbureaus. Ook op het internet zijn er heel vindt u vaak snel een voordelige aanbieding van een last minute naar Samos. De periode waarin u vaak een aantrekkelijke last minute Samos tegenkomt, is vooral in het voorjaar en de zomer. Als u heeft gekozen voor een last minute Samos, dan vliegt u hier naar toe. Vanaf Schiphol bedraagt de vliegtijd ongeveer 3 uur en 25 minuten. U landt dan op Samos airport.

Een onvergetelijke vakantie door een last minute Samos

Door een last minute Samos te boeken, kunt u een onvergetelijke vakantie beleven. Zo kunt u hier een dagje naar het strand, leuke musea bezoeken, een van de vele bezienswaardigheden bezichtigen, het uitgaansleven ontdekken of een excursie maken naar de oude stad Efese in Turkije. Het is allemaal mogelijk als u voor een last minute Samos kiest. Als u een last minute naar Samos heeft geboekt, dan kunt u hier een van de vele bezienswaardigheden bezoeken, zoals de Romeinse baden, de tempel van Hera en de grot van Pythagoras.

De Romeinse baden

Als u kiest voor een last minute Samos, dan is het echt een aanrader om de Romeinse baden te bewonderen. Deze liggen op anderhalve kilometer van Pythagorion. Dit was in de tijd van de Romeinen een publiek bad. Tijdens een wandeling door dit oude bad ziet u onder meer lage muurtjes, een mozaïekvloer en een marmeren vloer.

De tempel van Hera

Een van de bekendste bezienswaardigheden die u kunt bezoeken wanneer u een last minute Samos boekt, zijn de restanten van de tempel van Hera. Deze tempel werd gebouwd voor de godin Hera, de vrouw van Zeus.

De grot van Pythagoras

Door voor een last minute Samos te kiezen, boekt u een reis naar het eiland van Pythagoras. Dit was een Griekse wiskundige, wijsgeer en filosoof. U kunt hier de grot van Pythagoras bezoeken. Dit was de schuilplaats van Pythagoras toen hij vluchtte voor Polycrates.

Bezoekje aan Turkije

Door het boeken van een last minute Samos, kunt u twee landen bezoeken. Zo bent u tijdens uw vakantie in Griekenland, maar u kunt ook een dagexcursie maken naar Turkije. Met de boot vaart u dan naar de badplaats Kusadasi. Vanuit hier kunt u een excursie maken naar de oude stad Efese. In deze stad uit de Griekse en Romeinse tijd vindt u heel veel opgravingen, zoals de bibliotheek van Celcus, de tempel van Artemis, het theater en de Hadrianus tempel.