Een weekendje weg met een last minute Texel vakantie is een absolute aanrader. Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland. Het hoort bij de provincie Noord-Holland. Tijdens een weekendje weg op Texel zult u zich niet snel vervelen, want er is van alles te doen. Zowel in de zomer als in de winter is Texel een prachtig eiland om te bezoeken. Het gehele jaar door biedt dit eiland tal van mogelijkheden. Zo kunt u hier prachtige fiets- en wandeltochten maken door de duinen en de bossen. In de zomer, bij mooie weer, kunt u hier weer genieten van een heerlijk dagje strand. In de winter is het heerlijk om een lange strandwandeling te maken. Verder heeft dit eiland ook veel bezienswaardigheden.

Veel bezienswaardigheden

Tijdens een last minute Texel is het de moeite waard om een aantal van de vele bezienswaardigheden te bezichtigen. Zo kunt u onder andere een bezoekje brengen aan het Nationaal Reddingsmuseum Dorus Rijkers, Fort Kijkduin, zeehondenopvangcentrum Ecomare, Vuurtoren Eierland en het Maritiem & Juttersmuseum.

Nationaal Reddingsmuseum Dorus Rijkers

In dit reddingsmuseum komt u meer te weten over de geschiedenis van het Nederlandse reddingswezen op zee. Werkelijk alles wat te maken heeft met water en met overleven wordt in dit museum behandeld, zoals speciale reddingsacties, reddingsbrigades, scheepsrampen, de kustwacht, scheepscommunicatie en navigatie. Zo zijn er een aantal reddingsboten te bezichtigen uit vroeger tijden. Ook kunt u in dit museum speurtochten doen.

Fort Kijkduin

Het is zeker de moeite waard om tijdens een last minute Texel weekendje weg een bezoekje te brengen aan Fort Kijkduin. Het is een spannend fort met een museum. Hier wordt meer verteld over de geschiedenis van het fort, maar ook over de bewoners en de omgeving. Verder is er bij Fort Kijkduin een Aquarium gedeelte. Hier vindt u onder meer een aaibak, golfslagbak, wrakkenbak, getijdebak, holtebak, waterkelder, kweekstelling, doorlooptunnel, roggenbak, themabak, vitrines en een wierenbak. Tevens treft u hier het horecagedeelte met een wokrestaurant.

Zeehondenopvangcentrum Ecomare

Gedurende uw weekendje weg op Texel krijgt u de kans om zeehonden te zien in zeehondenopvangcentrum Ecomare. Het is een natuurmuseum en bezoekerscentrum van Nationaal Park Duinen van Texel vlakbij De Koog. In Ecomare komt u heel veel te weten over de natuur op Texel en de dieren die er leven, de Noordzee en het waddengebied. Ecomare heeft sinds 1952 een zeehondenopvang. Verder vangt dit centrum ook vogels op. Verder heeft Ecomare een restaurant en een museumwinkel. Ook wanneer u een wandeling wilt maken bent u hier op de juiste plek. Achter Ecomare ligt het Duinpark. Dit is een omheind stuk duin van 70 hectare.

Vuurtoren Eierland

Een beklimming van deze vuurtoren hoort bij een weekendje weg met een last minute Texel. Vanaf deze toren heeft u een prachtig uitzicht over het eiland en de Waddenzee. De vuurtoren staat op het noordpunt van Texel. In de toren komt u meer te weten over de bouw en werking ervan.

Maritiem & Juttersmuseum

Ook kunt u gedurende uw weekendje weg op Texel last minute het Maritiem & Juttersmuseum bezoeken. U komt hier veel te weten over de VOC, de Rede van Texel en zeehelden als Michiel de Ruyter. Verder worden er in dit museum regelmatig demonstraties visroken en touwslaan gegeven. Ook is er hier een museumwinkel en een restaurant.

Oudheidkamer

In de oudheidkamer in het dorp Den Burg kunt u zien hoe de Texelaars in vroegere tijden leefden. De Oudheidkamer is gevestigd in een prachtig oud pand uit omstreeks 1599. Hier zijn onder andere kunst- en gebruiksvoorwerpen, klederdrachten en oude prenten te zien. Achter het museum ligt de kleinste kruidentuin van Nederland.

Schipbreuk en Juttersmuseum Flora

Verder is het tijdens een weekendje weg op het eiland met lastminute Texel mogelijk om het eerste en grootste juttersmuseum ter wereld te bezoeken, Schipbreuk en Juttersmuseum Flora. Deze is gevestigd achter boerderij Flora tussen de dorpen Den Burg en De Koog. Op het buitenterrein, achter de boerderij vindt u heel veel voorwerpen die voor een deel zijn opgevist door Noordzeevissers van Texel. Binnen in het museum hangt onder andere een collectie van koperen en bronzen naamplaten. Ook treft u hier een expositie van voorwerpen die op de stranden van het eiland zijn aangespoeld.


Een week of weekendje Texel is voor iedereen een leuke ervaring en kan een zeer leuke tijd opleveren. Toch kan het zo zijn dat je zelf nog niet goed weet wanneer jet uiteindelijke vakantie zult hebben en de kosten voor het boeken van een week of weekend Texel kunnen hoog oplopen. Het is daarom handig wanneer je een last minute Texel kunt boeken. Hierdoor kun je niet alleen zelf bepalen wanneer de week of het weekend dat je de reis naar Texel zal maken zal zijn, maar je zult ook veel kosten kunnen sparen wanneer je een last minute Texel zult boeken, omdat het veel goedkoper is. De last minute prijzen zullen het vaakst gebruikt worden wanneer een hotel of camping niet alle plekken heeft vol kunnen krijgen voor een nacht. Wanneer jij dan interesse toont om de nacht daar door te brengen kunnen zij een goedkopere prijs aan jou berekenen.

Last minute reizen

Het bereiken van dit waddeneiland gaat het makkelijkst via de boot. De veerpont vertrekt meerdere malen per dag naar en van Texel en dus zal je meerdere malen per dag de kans hebben om te vertrekken naar het Waddeneiland. Een last minute Texel begint al bij de heenreis. De kosten voor de heenreis zal een paar tientjes zijn, maar door goed te onderhandelen met de eigenaar van de veerpont kun je er voor zorgen dat deze kosten een stuk lager zullen zijn. Je zult de last minute Texel dan ook goed beginnen wanneer je de heenreis al voor een last minute prijs kunt verkrijgen.

Verblijven op het waddeneiland

Uiteraard wil je de week of het weekend op Texel wel onderdak hebben. Doordat je laat bent met het boeken van een onderdak kan het zijn dat een hotel of camping vol zit. Echter is er een zeer kleine kans dat alle verblijfplaats op het gehele eiland volledig vol zitten. Door goed rond te vragen en kijken bij de verschillende campings en hotels kun je achterhalen of er ergens nog een plek vrij is en onderhandelen met de eigenaar of je deze plek voor erg weinig geld kunt gaan boeken voor een nacht of een week. Hierdoor zul je veel kosten sparen en tijdens de last minute Texel goedkoop kunnen verblijven op het eiland. De last minute Texel zal dan ook een stuk goedkoper zijn, omdat de meeste kosten bij een reis naar Texel gemaakt worden bij het verblijven op het eiland.

Eten op een Texel

Tijdens jouw last minute Texel wil je uiteraard ook lekker en goedkoop eten. Nu zul je weten dat restaurants en tentjes standaardprijzen berekenen voor maaltijden. Toch kun je door goed onderhandelen er voor zorgen dat je bij restaurant kunt eten voor last minute prijzen. Hierdoor zul je tijdens jouw last minute Texel ook goedkoop eten kunnen krijgen. Door rond te vragen bij de verschillende eetgelegenheden kun je er voor zorgen dat je een stuk minder hoeft te betalen voor een maaltijd en zul je ook tijdens jouw verblijf de last minute wadden een stuk goedkoper kunnen maken.

Leuke activiteiten

Het is natuurlijk leuk als je gedurende de week veel van het eiland Texel kunt zien. Daarnaast kun je ook een aantal activiteiten ondernemen op het eiland. Allereerst kun je gaan wadlopen. Je zult hier met een groep anderen een wandeling ondernemen langs de kustlijn van het Waddeneiland en hier onder andere kijken naar de organismen die leven op Texel. Door net van te voren te boeken kun je de last minute Texel opleuken met deze activiteiten die je ook voor een lage prijs kunt boeken wanneer je goed onderhandelt. Naast wadlopen kun je ook nog andere activiteiten ondernemen op het eiland. Zo zijn er speciale wandel- en fietstochten die georganiseerd worden. Vaak wordt er geld gevraagd voor het deelnemen aan deze tochten. Door goed te onderhandelen kun je ook hier last minute prijzen krijgen. De last minute Texel zal dan ook nog leuker worden wanneer je ook deze tochten voor last minute prijzen kunt krijgen. Ook speciale rondreizen op het eiland met bijvoorbeeld een bus kunnen voor de last minute prijzen geboekt worden. Door alle factoren van de last minute Texel voor goedkope prijzen te boeken kun je uiteindelijk volledig naar wens en goedkoop van jouw vakantie genieten.