Iets wat Nederlanders in de wintermaanden bezighoud is het boeken van een wintersport vakantie. Door de opkomende markt van waarbij je op het laatste moment nog kan boeken word een last minute wintersport ook steeds meer een begrip. Door op het laatste moment te boeken kan je namelijk veel geld besparen. Dit omdat de eigenaar van het huisje of hotel deze wel bezet wil hebben, want dat betekent extra omzet. Daarom dat ze omlaag gaan met de prijs wanneer je op het laatste moment bereid bent om, vlak voor je op wintersport, jou over te halen om bij hun een gezellige last minute wintersport vakantie door te brengen.

Wintersport in Duitsland

Je kunt in Duitsland ook terecht voor een wintersport last minute. Met vele bergen en pistes kan je er volop skiën en snowboarden. Daarnaast kan je hier ook een lekker pul bier kopen, waar de Duitser uiteraard om bekent staan! Om je inzicht te geven in de plekken waar je goed kan skiën in Duitsland zullen we een paar bekende plekken behandelen.

Winterberg

Winterberg is een skigebied is wat lekker dicht bij Nederland ligt. Dit gebied ligt in Sauerland, in het westen van Duitsland. Vanaf Utrecht gezien moet je maar iets meer als 300 kilometer rijden om hier een fijne vakantie door te brengen. Doordat Winterberg zo dicht bij Nederland ligt zijn er meer mensen die een last minute wintersport vakantie naar dit skigebied boeken. In dit gebied vind je ook een bobsleebaan en springschansen waar je skispringers volop aan het springen zijn. Het is dan ook wel een aanrader om hier eens een kijkje te nemen, want het is een sport apart en enorm leuk om mee te maken tijdens een last minute wintersport reis.

Oberjoch

In Bayern ligt een leuk skigebied, Oberjoch genaamd. Een voordeel aan dit gebied is dat het nog niet zo populair is en dat je er daarom mooi kunt skiën. Want je hoeft niet zolang voor de lift te wachten voor je naar boven kan, wat tijdens een wintersport in Oostenrijk wel het geval is. Voor iedereen heeft dit gebied wel wat te bieden en tijdens een lastminute wintersportvakantie zul je dan ook zeker wel aan je trekken komen. Dit gebied ligt dicht bij de Alpen, het is dus wel een stuk verder rijden als Winterberg, maar je zult er ook meer sneeuw hebben omdat dit skigebied een stuk hoger is gelegen.

Oostenrijk

Het land wat vooral bekent staat om haar aanbiedingen wat last minutes wintersport betreft is Oostenrijk wel. Je kunt hier op zoveel verschillende plekken skiën en in de winter ziet bijna alles er mooi wit uit. Reden genoeg om eens 2 mooie skigebieden uit dit land te pakken en je hier wat meer informatie over te geven.

Arlberg

Dit gebied is een topgebied, maar ook erg druk. Een gebied op de grens van Tirol, een welbekende provincie in Oostenrijk. Het is dan ook niet gek dat deze top bestemming op de rand van een top provincie gelegen is. In totaal richting de 300 kilometer aan pistes, een enorm groot gebied waar je dus volop kan skiën. Het is trouwens een enorm populaire bestemming, wat er voor kan zorgen dat het in het hoogseizoen in de winter enorm druk is. Je kunt er dan bijvoorbeeld tegen aanlopen dat je wat langer moet wachten en dat de hotels tegen de dure kant aan liggen.

Kirchberg

Kirchberg is het tweede last minute wintersport gebied van Oostenrijk wat we willen behandelen. Een gebied waar de Aprés-ski bekent is en wat je snel een makkelijk kunt bereiken vanuit Nederland. Dit houdt dus in dat het gebied niet al te ver van de snelweg af ligt. Wat als nadeel gezien kan worden is dat je er tijdens een wintersport vakantie veel Nederlanders tegen zult komen. Het is namelijk onder Nederlanders erg populair om naar dit vakantiegebied te boeken in de winter. Voor beginnende skiërs is dit gebied mooi om te beginnen, omdat je veel eenvoudige pistes in deze omgeving kan vinden.