Je hond mag mee op vakantie!

Hoera, vakantie! En de hond? Die gaat natuurlijk mee! Jij geniet het meest met je hond in de buurt, maar je hond is ook het liefst waar jij bent. In de vakantie heb je eindelijk tijd om al die leuke dingen te doen waar je anders niet toe komt. En daar wil je natuurlijk samen van genieten, anders is je vakantie niet compleet. Dus laat je trouwe viervoeter niet thuis, maar neem je hond gezellig mee op vakantie!

Echt vakantie met je hond in een vakantiehuis

Gaat je hond mee op vakantie, dan zijn er tal van mogelijkheden. Vooral als je een vakantiehuis huurt. Er zijn namelijk genoeg vakantiehuizen en vakantieparken waar je hond van harte welkom is. In veel gevallen wandel je met je hond zo de natuur in vanuit je vakantiehuis. Of je maakt heerlijke uitstapjes naar het strand of naar de bergen, waar je hond lekker kan wandelen, rennen en draven. Je kunt je hond ook met een weekendje weg verwennen.  Kortom: als jij vakantie hebt, heeft je hond ook vakantie!

Wandelend met je hond op vakantie

Een vakantie met de hond vraagt om enige oplettendheid. Het is namelijk niet over toegestaan dat honden loslopen. Houdt daarom je hond in eerste instantie altijd aangelijnd. In de buurt van stranden, parken en bossen staat meestal aangegeven wat de regels zijn voor honden in dat gebied. Als je je hond uit wilt laten is dat nergens een probleem, alleen loslopen kan in sommige landen bekeurd worden. Wandelen met de hond tijdens de vakantie is heerlijk. Informeer jezelf dan ook goed over de regels die gelden bij jouw vakantiehuis en geniet!

Nog zoekende naar een vakantiehuis waarbij de hond welkom is?

Bereid de vakantie met je hond goed voor

Als je je hond meeneemt op vakantie, geniet hij daar veel meer van dan van een verblijf in een pension of kennel. Aan een nieuwe omgeving went je hond namelijk veel makkelijker als jij bij hem bent. Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de verzorging van je huisdier. Dat doe je lekker zelf! Jij weet toch het beste wat hij nodig heeft? Voor een reis naar sommige landen moet je wat voorbereidingen treffen. En voor bepaalde rassen gelden ook hier en daar speciale regels. Je vindt hier alle informatie over accommodaties, reizen, rassen, uit eten gaan, gezondheid en nog veel meer. Geniet van je reis en neem je hond lekker mee op vakantie!