Gezellig met je hond op vakantie naar Ameland

Geniet van een heerlijke vakantie op Ameland met je hond. Dit schitterende Waddeneiland met zijn gezellige inwoners en zijn overweldigend mooie natuur is bijzonder hondvriendelijk. Je hond mag gratis mee op de boot naar Ameland, zolang hij aangelijnd is en geen zitplaats in beslag neemt. Voor noodgevallen is er een dierenarts in Nes.

Heerlijk wandelen door de dorpjes

In de dorpen en in het bos op Ameland mag je heerlijk lopen met je hond. Wel dient de hond aangelijnd te zijn. Geniet van prachtige wandeltochten in het bos of langs de kwelder. Er zijn genoeg wandelroutes die je de mooiste plekjes van het eiland laten zien, maar je kunt natuurlijk ook lekker op de bonnefooi eropuit. Let er wel op: laat de behoefte van je hond niet achter, maar ruim die op. Zo blijft het eiland mooi en schoon.

Hondvriendelijke stranden op Ameland

Op alle stranden op Ameland is je hond welkom. Wel moet je letten op de informatieborden bij de strandopgang. Op de bewaakte stranden moet de hond namelijk aangelijnd zijn. Op alle overige stranden mag je hond lekker los ravotten in het zand en op de duinen, zolang je de hond onder appel houdt. Zo is je vakantie op Ameland met je hond net zo ontspannend voor je dier als voor je zelf.

Nog zoekende naar een vakantiehuis waarbij de hond welkom is?

Hondvriendelijke vakantiehuizen op Ameland

Of je nu kiest voor een vakantiepark, een appartement of een vrijstaande woning: op Ameland zijn er genoeg accommodaties te vinden waar je hond gewoon welkom is. Als je meerdere honden hebt, let er dan wel even op hoeveel huisdieren er zijn toegestaan. Sommige eigenaren stellen namelijk een maximum.

Restaurants op Ameland met je hond

Aan het eind van je dag wil je natuurlijk heerlijk tot rust komen met lekker eten en wellicht een glas wijn of bier. En wat is er gezelliger dan dat samen met je hond doen? Er zijn genoeg restaurants en eetcafés op Ameland te vinden waar je samen met je hond welkom bent.