Met je hond op vakantie naar België

Als je naar België op vakantie gaat, wil je natuurlijk graag je hond meenemen. Dat kan! Dat België niet alleen voor vakantievierders een gastvrij land is, zul je merken als je er met je huisdier verblijft. Het gezellige en Bourgondische land dat zo dichtbij ligt en toch zo helemaal buitenland is, zal jou en je hond nog lang bijblijven. Dus huur een vakantiewoning en ga lekker met je hond op vakantie naar België!

Een gezonde hond in België

In België komen, net als in Nederland, teken voor. Je moet je hond dus wel af en toe controleren. Van de teken is zo’n 10% besmet met Lyme, dat is minder dan in Nederland. Ook je hond kan er ziek van worden, daarom moet je een teek zo snel mogelijk verwijderen. Toch een beetje opletten dus als je met je hond op vakantie gaat naar België.

Nog zoekende naar een vakantiehuis waarbij de hond welkom is?

Je hond in het Belgische openbaar vervoer

Je hond gaat niet mee op vakantie in België om in de vakantiewoning achter te blijven. Maak je dagtochtjes, dan wil hij erbij zijn! Dat kan, ook als je met het openbaar vervoer reist. België heeft voor de verschillende landsdelen verschillende regels. In Vlaanderen mag je hond altijd gratis in de bus en tram, en dat geldt ook voor de Brusselse metro, maar in de rest van het land moet je een kaartje kopen voor een hond die niet in een tas past. Voor de trein gelden dezelfde regels als in Nederland: een hond in een mand of tas mag voor niks mee, maar voor een grote hond betaal je half geld. Houd je hond wel aangelijnd.

Met je hond uit eten in België

Als je met je hond op vakantie gaat naar België, dan wil je hem natuurlijk niet in je vakantiehuis of appartement achterlaten wanneer je uit eten gaat. Niet in alle restaurants is je hond welkom, maar in veel gevallen is het geen probleem. Als je het even vraagt, weet je genoeg. Dat wordt dus genieten van die heerlijke, typisch Vlaamse gerechten: waterzooi, stoemp met witloof, mossels of Lierse hutsepot. Eet smakelijk!

De natuur in met je hond in België

Met je hond op vakantie naar België! Dat betekent fijne wandeltochten maken. De natuur in België is er afwisselend genoeg voor. Elke streek heeft haar eigen kenmerken. Zo kun je in de Ardennen heerlijk door de bossen en langs de riviertjes zwerven en zelfs een beetje klimmen, en is het aan de kust natuurlijk ook heerlijk toeven. Net als in Nederland gelden voor de stranden wel beperkingen. In het voor- en naseizoen mag je met je hond het strand op, maar in het hoogseizoen kan dat alleen op vastgestelde tijdstippen. Op sommige stranden mag je ook ’s zomers overdag komen. Het loont de moeite het na te vragen bij de toeristische informatiedienst in de omgeving van je vakantiewoning waar je met je hond de vakantie doorbrengt.