Met je hond op vakantie naar Denemarken

Denemarken lijkt in veel opzichten op Nederland. Denen zijn gewend aan honden en zijn over het algemeen zeer hondvriendelijk. En het landschap heeft ook wel wat weg van het Nederlandse, maar het is er iets glooiender en er wonen minder mensen, waardoor het er veel ruimer is. De kilometerslange kusten, het lieflijke landschap en de prettige volksaard maken Denemarken tot een heerlijk land om op vakantie te gaan, ook voor je hond. Bekijk de vakantiehuizen waar honden toegestaan zijn eens. Prettige vakantie met je hond in Denemarken!

Welke hond mag mee naar Denemarken?

Niet alle honden zijn welkom als je op vakantie naar Denemarken gaat. Pitbulls en tosa’s mogen bijvoorbeeld niet mee. En was je van plan naar het eiland Christiansø¸ bij Bornholm of Livø¸ in Noord-Jutland te gaan, dan moet je dat zonder je hond doen, want daar is het verboden om je hond mee te nemen. Gelukkig is het land groot genoeg en kun je in de rest van Denemarken makkelijk je hond mee op vakantie nemen!

Nog zoekende naar een vakantiehuis waarbij de hond welkom is?

Reizen in Denemarken met de hond

In Denemarken mag je hond overal mee naar toe in de trein, de bus en op de veerboot. Kleine honden mogen in een tas of mand gratis mee, maar voor grote honden moet je een kinderkaartje kopen. Op de autoveerboot mag je hond gratis mee. In de trein zijn speciale coupés aangewezen waar je met je hond mag zitten, die zijn te herkennen aan een sticker. En maak je een taxirit? Vraag dan naar de autotaxi. Elk taxibedrijf is verplicht auto’s te hebben die geschikt zijn voor het vervoer van honden. Je moet wel even zeggen dat je een hond meeneemt als je met de taxi gaat. Je zou bijna je hele vakantie in Denemarken met je hond met de taxi gaan reizen!

Uit eten met je hond in Denemarken

In je vakantie in Denemarken ga je natuurlijk graag lekker eten in een restaurant. Meestal mag je je hond mee naar binnen nemen, en als dat niet zo is, is het aangegeven. Als je hond welkom is, is de bediening vaak zelfs zo behulpzaam om een bakje water voor je hond te halen. Des te meer geniet je zelf van je visgerecht of je smørrebrød. Eet smakelijk!

Met de hond naar het strand en het bos

Denemarken is een schiereiland en grenst maar met een klein stukje aan Duitsland. De omtrek van het land is één lange, hier en daar grillige kustlijn met prachtige duinen en uitgestrekte zandstranden. En je hond mag lekker met je mee het strand op! Alleen op privé-stranden mag je hond niet komen. In het koudere seizoen mag de hond los op het strand, maar tussen april en september moet je hem overdag aangelijnd houden, behalve op de hondenstranden. Daar mag je hond lekker rondrennen. Denemarken heeft ook zogenaamde ‘hundeskovsâ’, uitrengebieden voor honden. En wist je dat je hond zelfs in attractieparken mee naar binnen kan, zoals in Legoland? Handig om te weten als je met je hond op vakantie naar Denemarken wilt.