Met je hond op vakantie naar Duitsland

Lekker dichtbij, een prachtig en afwisselend landschap, een hondvriendelijke bevolking, wat wil je nog meer? Een vakantiewoning of appartement waar je hond welkom is, natuurlijk. Gelukkig zijn er genoeg vakantiehuizen te vinden waarbij dat kan. Neem dus lekker je hond mee op vakantie in Duitsland!

Reizen in Duitsland met de hond

Misschien reis je met je hond in de vakantie wel met de trein of de bus door Duitsland. In de trein mag je hond altijd mee. Een kleine hond kan gratis mee in een tas of mand. Een grote hond mag reizen voor half geld. In de bus mag je hond ook voor half geld mee, maar wel aangelijnd. Op de veerboot naar de Duitse wadden mag de hond ook mee voor de halve prijs, en bij boottochten op de Bodensee zelfs gratis. Je ziet het: Duitsland is een land waar het met de hond uitstekend vakantie vieren is.

Nog zoekende naar een vakantiehuis waarbij de hond welkom is?

Uit eten met je hond in Duitsland

Je vakantie in Duitsland is ook bedoeld voor verwennerij. Uit eten dus! Liefst neem je je hond mee. Dat is eigenlijk nooit een probleem. Duitsers kijken er niet van op als je je hond mee wilt nemen naar het restaurant. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar je kunt het natuurlijk altijd het beste eerst vragen. Eet smakelijk!

Naar het strand en het bos

Duitsland is een fijn land om je hond mee op vakantie te nemen. In de bossen kan je hond lekker rennen en draven en met stokken sjouwen. Hou wel de jagers in de gaten, want die kunnen je hond aanzien voor wild. Aan de kust is het voor de hond ook heerlijk. En dat de Duitsers hun zaakjes grondig regelen, komt in je vakantie goed van pas: je kunt op de borden aan het strand precies zien waar je met je hond tot in het water mag komen. In de zomer mag dat op geen enkel strand, ook niet na zonsondergang. Maar de hondenstranden bij veel badplaatsen bieden uitkomst. Zwem je liever met je hond in een meer, dan moet je ook even kijken of dat mag. Bij sommige meren mag je hond alleen aan de lijn op de kant liggen, maar niet het water in. Om zeker te weten of je hond mee mag naar het strand of het meer, kun je dat het beste even vragen bij de toeristeninformatie.