Met je hond op vakantie naar Verenigd Koninkrijk

Met je hond op vakantie naar Engeland, Wales of Schotland: het kan! Het is wel even wat regelwerk en je moet er tijdig aan beginnen, maar dan kun je samen met je hond genieten van het Britse eiland, van het lieflijke Zuid-Engeland tot de ruige Higlands. En reken maar dat er vakantiewoningen en appartementen zijn waar je hond van harte welkom is. Geniet van je vakantie samen met je hond in het Verenigd Koninkrijk!

Geen quarantaine meer voor je hond

De vlag kan uit: als je de oversteek wilt maken naar Engeland, Wales of Schotland, hoeft je hond niet in quarantaine. Eindelijk kun je dus met je hond op vakantie naar het Britse eiland zonder al te veel poespas. Nou ja, je moet er wel wat voor doen, maar het is ook de moeite waard. Begin driekwart jaar voordat je met je hond op vakantie gaat. Als je alle voorzorgsmaatregelen in acht neemt en zorgt dat alles op de papieren staat, dan komt het goed. Tenminste, als je hond ouder is dan drie maanden. En als het geen tosa, pitbull, fila Brasileiro of dogo Argentino is of hij er niet op lijkt. De Britten maken namelijk geen onderscheid naar raszuiverheid, maar naar uiterlijke kenmerken. Dus als je hond op een van de genoemde rassen lijkt, hoef je niet te proberen ermee het land in te komen.

Nog zoekende naar een vakantiehuis waarbij de hond welkom is?

Op stap met je hond in de vakantie

Het Britse eiland heeft natuurlijk kilometers aan kust, en behalve rotskust vind je er ook lange zandstranden. Zeker in het zuiden. Komen er veel toeristen en dagjesmensen op een stuk strand, dan kan het zijn dat je er met je hond niet mag komen. Het wordt duidelijk aangegeven. En natuurlijk kun je ook landinwaarts je hond heerlijk laten ravotten en rennen. Neem wel overal waar je komt zakjes voor de poep mee, want als je het laat liggen, riskeer je een flinke boete.

Uit eten met je hond in Engeland

Britten zijn bijzonder hondvriendelijk. Dat is mooi als je je hond meeneemt op vakantie naar Engeland, Schotland of Wales. Of je hond mee naar binnen mag in een restaurant, hangt af van hoeveel de eigenaar van honden houdt. In veel gevallen is het geen probleem, maar je moet het altijd even vragen. In veel pubs zijn ze zelfs ingesteld op honden. Daar kun je trouwens naast overheerlijke pints ook uitstekende maaltijden bestellen, ook rond het lunchuur.

Regels voor je hond op vakantie

Je hond mag mee op vakantie naar Engeland, Schotland of Wales als hij een chip draagt. Die moet geplaatst worden voordat de rabiësentingen beginnen, want het nummer van de chip moet op alle inentingspapieren staan. De dierenarts moet de hond minstens twee dagen voor de overtocht behandelen tegen lintwormen en teken, en de datum van behandeling moet bijgeschreven zijn in de documenten. Ook moet de hond ingeënt zijn tegen hondsdolheid. Zes maanden voor de reis moet een bloedtest aantonen dat de hond voldoende antistoffen heeft. Heeft je hond al eerder een bloedtest gehad en zijn de inentingen sindsdien volgens het schema gegeven, dan is de test niet nodig. Je mag met de hond alleen via officiële vervoermaatschappijen het land binnen. Als je de overtocht boekt, vraag dan duidelijk na of je hond mee kan. Alle informatie over regels en wetten staat (in het Engels) op www.defra.gov.uk. Laat je goed informeren voordat je met je hond op vakantie gaat naar Engeland, Schotland of Wales!