Met je hond op vakantie naar Hongarije

Ga je op vakantie naar Hongarije, dan kan je hond rustig mee. Gelukkig zijn er in Hongarije genoeg vakantiewoningen en appartementen waar je hond van harte welkom is. Ga het mooie Hongarije ontdekken en boek een vakantie!

Houd je hond gezond in Hongarije

Ga je met je hond op vakantie in Hongarije, dan zal je hond niet snel last van ziekten of aandoeningen krijgen, maar pas wel op voor teken. Die kunnen namelijk nare infectieziekten veroorzaken. Het is verstandig een bestrijdingsmiddel of een band te kopen voor je vertrekt. En kom je na je vakantie thuis met een weinig actieve hond, laat hem dan door de dierenarts nakijken. Wie weet heeft hij toch iets opgelopen.

Nog zoekende naar een vakantiehuis waarbij de hond welkom is?

Reizen in Hongarije met je hond

Ga je op vakantie in Hongarije met je hond reizen per openbaar vervoer? Dat is geen probleem. In de trein en in de bus mag je hond mee, maar wel aan de lijn en met de muilkorf aan. Past je hond in een mand of tas, dan hoeft hij geen muilkorf aan. In de trein betaal je voor je hond half geld en in de bus geldt een speciaal tarief voor huisdieren. Taxichauffeurs kunnen moeilijk doen over honden, maar als je ze een beloning in het vooruitzicht stelt, draaien ze vaak wel bij.

Uit eten met je hond in Hongarije

Als je met je hond op vakantie gaat naar Hongarije, zul je merken dat huisdieren er in de samenleving een andere plaats hebben dan bij ons. Hongaren zijn ook niet gewend aan honden in het restaurant. Je kunt het allicht proberen je hond mee te nemen, en als je hond geen druktemaker is, lukt het misschien ook best. Anders moet je hem in je vakantiewoning of appartement laten als je aan de goulash gaat. Of je kookt zelf in je vakantiehuis of appartement.

Regels voor je hond in Hongarije

Als je met je hond naar Hongarije op vakantie gaat, is het handig om te weten dat je hond officieel op openbare plaatsen gemuilkorfd zou moeten zijn. Nou letten ze daar niet erg op, dus de kans dat je erop aangesproken wordt als je het niet doet, is niet zo groot. Zorg wel dat je altijd een muilkorf en een riem bij je hebt, want dat is echt de minimale regel. Dan kun je die meteen omdoen als je er toch gedoe over krijgt.

Met je hond naar Hongarije de natuur in

Op vakantie gaan in Hongarije met je hond is een uitstekend idee. Hongarije is een heuvelachtig land met enorm veel groen. En natuurlijk veel meren. En al heeft Hongarije geen zee, er zijn wel kilometerslange stranden langs het Balatonmeer. Een heerlijke plek om lekker met je hond het water in te gaan. Op de recreatieve stranden mag je hond wel aan de lijn op de oever blijven, maar hij mag daar niet mee het water in. Wil je dat je hond ook lekker kan ravotten in het nat, dan moet je een eindje verderop een stek zoeken.