Met je hond op vakantie naar Italië

Op vakantie naar Italië en dan je hond mee, dat zou wel de ultieme vorm zijn van vakantie vieren. Italië heeft alles wat een vakantieland moet hebben: prachtige landschappen, overheerlijk eten en een overweldigende natuur. Daar kun je in principe met je hond ook van genieten, maar je moet je je met de hond wel een beetje aanpassen.

Houd je hond gezond op vakantie in Italië

Op vakantie in Italië wil je hond natuurlijk graag draven en rennen. Zeker in een groene omgeving bestaat dan de kans dat je hond door teken wordt belaagd. Die kunnen infectieziekten overbrengen, maar met een goed beschermingsmiddel kun je dat voorkomen. Is je hond na de vakantie niet actief, ga dan direct naar de dierenarts om te kijken of de hond niet toch een infectie heeft opgelopen. Die is goed te behandelen als je er op tijd bij bent. Ook muggen en zandvliegjes brengen ziekten over op honden. Een Scalibor-band beschermt je hond daartegen. En pas op voor lekkere hapjes die je hond op straat vindt, want er zijn Italianen die het niet op straathonden hebben en pogingen doen die te vergiftigen.

Nog zoekende naar een vakantiehuis waarbij de hond welkom is?

Uit eten met je hond in Italië

Op vakantie in Italië ga je deels voor het heerlijke eten. Maar helaas is het erg lastig om in Italië een restaurant binnen te stappen met een hond. Het is zelfs verboden gebied, maar als je een klein hondje bij je hebt, kunnen ze wel eens een oogje dicht knijpen, zeker als je een mand of tas voor hem hebt. En misschien ook wel als je het heel lief vraagt en als je geen drukke, beweeglijke hond hebt. Ook laten sommige restaurants wel honden toe op het terras. Gelukkig kun je in een vakantiehuis of appartement uitgebreide maaltijden bereiden. Het is een beetje schipperen dus als je met je hond op vakantie gaat naar Italië.

Regels voor de vakantie met je hond naar Italië

Neem je een hond mee op vakantie naar Italië? Zorg dan dat je altijd een muilkorf bij je hebt. Op openbare plaatsen moet je hond die zeker altijd dragen, maar op plaatsen waar weinig mensen komen, zijn de Italianen er minder streng in. Bij kleine honden zijn ze ook coulanter. Neem je twee of meer honden mee in de auto, dan moeten ze in een afgeschermd deel achter een rek in de auto zitten. Je hond mag niet langer dan een jaar geleden tegen rabiës zijn ingeënt, en je moet een recente gezondheidsverklaring van de dierenarts kunnen laten zien. Is je hond nog geen drie maanden oud, dan mag hij niet mee naar Italië.

In Italië met je hond

Italië ligt aan de Middellandse Zee en het klimaat neigt naar subtropisch, zeker in het zuiden. Dat betekent dat de temperatuur er in de zomer flink hoog kan zijn. Voor je hond is dat niet prettig. Als je hond niet gewend is aan veel zon, hitte en droge lucht, moet je wel heel zeker weten dat je hem dat aan wil doen. In de andere seizoenen is dat probleem er niet, en in de bergen in het noorden speelt het ook minder dan aan de kust of het vlakkere binnenland. Maar het is wel iets om over na te denken als je met je hond op vakantie wilt naar Italië.