Met je hond op vakantie naar Luxemburg

Luxemburg is een uitstekende bestemming voor een vakantie met je hond. Je kunt er fantastisch wandelen, want de natuur is er prachtig en het land is rijk aan uitgestrekte bossen. En je hond is van harte welkom in een groot aantal vakantiewoningen en appartementen. Kortom: neem gezellig je hond mee op vakantie naar Luxemburg!

Luxemburg is prettig voor de hond

Het weer in Luxemburg is vergelijkbaar met dat in Nederland. Dat is voor je hond wel zo aangenaam, want hij hoeft niet te wennen aan hoge temperaturen of droge lucht. Voor je hond is het ook nog eens prettig dat hij maar een korte rit in de auto hoeft te maken. Luxemburg is lekker dichtbij, en toch volkomen buitenland! Alleen die taal al, daar is geen touw aan vast te knopen. Je kunt er gelukkig met Duits, Frans en zelfs Engels goed terecht, en Luxemburg is gewend aan buitenlandse gasten. En ook aan honden. Dat is goed om te weten als je met je hond op vakantie gaat naar Luxemburg.

Nog zoekende naar een vakantiehuis waarbij de hond welkom is?

Een gezonde hond in Luxemburg

Op vakantie met je hond in Luxemburg is de kans heel klein dat hij infectieziekten zal oplopen door insecten. Alleen voor teken moet je oppassen, zoals overal in Europa. Daar moet je je hond dus regelmatig op controleren en eventueel tegen beschermen met een speciale halsband.

Reizen binnen Luxemburg met je hond

Als je in je vakantie in Luxemburg met het openbaar vervoer reist, kun je je hond meenemen. Het kan zijn dat er in de spits beperkingen gelden, en wanneer en hoe je ook reist, je hond moet zeker aangelijnd zijn. Je betaalt voor je hond niet de volle prijs. Mogelijk mag hij zelfs gratis mee als je hem in een mand of tas vervoert.

Uit eten met je hond in Luxemburg

Op vakantie in Luxemburg wil je natuurlijk graag je hond meenemen als je uit gaat eten. Lang niet alle restaurants zitten daarop te wachten. Je moet in elk geval even vragen of je hond mee naar binnen mag. Het hangt erg af van de hondvriendelijkheid van de restauranteigenaar. Op het terras is het meestal niet zo’n probleem. Maar ook daarvoor geldt dat je het wel even moet vragen.

Regels voor de hond in Luxemburg

Wil je met je hond op vakantie naar Luxemburg, dan hoef je je geen zorgen te maken over bijzondere regels voor bepaalde hondenrassen. Ook de terriërs en andere honden die worden beschouwd als waak-, aanvals- of verdedigingshonden mogen mee naar Luxemburg. Officieel geldt wel de regel dat elke hond aangelijnd moet zijn. Het hangt van je eigen inschatting af of je dat op afgelegen plekken ook doet, bijvoorbeeld als je gaat wandelen en geen mens tegenkomt. Maar laat je de hond los, dan ben je verantwoordelijk voor de eventuele gevolgen.

Luxemburg verkennen met je hond

Het leuke van op vakantie gaan met je hond in Luxemburg is dat er veel bos is waar je urenlange wandelingen kunt maken en dat er zulke heerlijke riviertjes zijn waar je hond lekker in kan poedelen. In elk jaargetijde is Luxemburg prachtig: weelderig groen in lente en zomer, en één grote kleurenpracht in de herfst. Er zijn ook een paar meren met recreatieve stranden waar je kunt zwemmen als het warm weer is, maar niet overal mag je hond komen of mee het water in. Informeer eerst even bij de toeristeninformatie als je dat zeker wilt weten.