Met je hond op vakantie in Oostenrijk

Oostenrijk is fantastisch voor een vakantie, zeker met je hond! Bergen, meren, eeuwige sneeuw, wandelen tot je erbij neervalt of wintersport, je kunt in Oostenrijk werkelijk alle kanten op. Boek een vakantiehuis en neem lekker je hond mee op vakantie naar Oostenrijk!

Een gezonde hond op vakantie in Oostenrijk

Voor enge ziektes hoef je tijdens je vakantie met je hond niet bang te zijn in Oostenrijk. Let wel op teken, want zoals in vrijwel alle landen kunnen die infectieziekten op je hond overbrengen. Daar kun je je hond goed tegen beschermen. Let op dat je hond de kussentjes onder zijn poten niet openhaalt bij het bergwandelen. Er zijn speciale hondenschoentjes voor te koop. Verder wordt er blauw gif in aas neergelegd tegen dassen en marters. Heeft je hond daar wat van opgegeten, ga dan zo snel mogelijk naar een dierenarts. Op sommige plaatsen staan rode waarschuwingsborden, die aangeven dat je een gebied betreedt waar hondsdolheid heerst. Daar kun je beter niet komen.

Nog zoekende naar een vakantiehuis waarbij de hond welkom is?

Reizen met je hond in Oostenrijk

Door Oostenrijk treinen met je hond is heel goed te doen. Kleine honden mogen gratis mee, grote honden kosten half geld. Je hond is verplicht een muilkorf te dragen. Huur je een slaapcompartiment, dan moet je het hele compartiment afhuren als je er met je hond in verblijft. En in de restauratiewagon is je hond niet welkom. In de bus gelden dezelfde regels als in de trein. De hond mag ook in het schuitje van de kabelbaan voor dezelfde prijs als een kind.

Uit eten met je hond in Oostenrijk

Dat is nou nog eens aardig als je met je hond op vakantie bent in Oostenrijk: je kunt in vrijwel alle restaurants je hond meenemen. Het blijft wel zo netjes om het eerst even te vragen, natuurlijk. Dat is dubbel genieten van de Oostenrijkse keuken!

Regels voor je hond op vakantie in Oostenrijk

Neem je je hond mee op vakantie naar Oostenrijk, dan hoef je weinig regels te verwachten. Alleen als je met het openbaar vervoer wilt reizen, moet je hond een muilkorf dragen. De muilkorf moet je ook overal bij je hebben. Je mag drie honden meenemen, en als je er meer hebt, gelden er speciale procedures.

Op stap in de vakantie met je hond

In Oostenrijk kun je natuurlijk heerlijk wandelen met je hond. En af en toe een duik nemen in een meer is verrukkelijk. Dat kan op veel plaatsen, behalve op het drukkere recreatiestrand. Maar er blijft genoeg te genieten over voor jou en je hond in de vakantie in Oostenrijk!