Met de hond op vakantie naar Slowakije

Je komt er niet zo gauw op, maar Slowakije is een heerlijk land om op vakantie te gaan, en je hond kan gerust mee. In tegenstelling tot buurland Tsjechië is het toerisme in Slowakije nog maar mondjesmaat aanwezig. Dat is juist heerlijk voor mensen die de begaande paden liever niet betreden. Slowakije is een prachtig land met een heerlijk klimaat en een prachtig landschap. Dat is nog eens fijn vakantie vieren met je hond!

Een gezonde hond op vakantie in Slowakije

Neem je de hond mee op vakantie naar Slowakije, dan wil je hem ook graag gezond mee terug naar huis nemen. Er zijn een paar dingen waar je op moet letten. Teken natuurlijk, maar dat geldt voor elk Europees land, en daar kun je je hond goed tegen beschermen, bijvoorbeeld met een Scalibor-band. En in Slowakije komt nog op sommige plaatsen hondsdolheid voor. Ook als je hond gevaccineerd is, moet je naar de dierenarts als hij een aanvaring heeft gehad met een agressieve hond, zeker als die schuimbekt of kwijlt. En zijn kwijl is ook voor mensen besmettelijk, dus zorg dat het niet bij eventuele schrammen of wondjes in de buurt komt.

Nog zoekende naar een vakantiehuis waarbij de hond welkom is?

Reizen door Slowakije met je hond

Wil je op vakantie met je hond in het Slowaakse openbaar vervoer, dan zul je weinig problemen ontmoeten. Je moet de hond wel muilkorven en aangelijnd houden. In sommige delen van de trein mag je met de hond niet komen, zoals slaapcompartimenten en de restauratiewagen. Verder vinden de Slowaken honden niet gauw een probleem, niet in de trein en ook niet in de bus. Je betaalt half geld voor de hond, in alle vormen van openbaar vervoer.

Uit eten met je hond in de vakantie in Slowakije

Uit eten hoort bij vakantie, ook als je je hond bij je hebt. Jammer genoeg denken ze daar in Slowakije anders over, want officieel mag je hond niet mee naar binnen in een restaurant. Als je goed zoekt, kun je misschien uitzonderingen vinden. Maar misschien kun je beter je energie steken in het bereiden van een lekkere maaltijd in je vakantiehuis. Je kunt specialiteiten van het land kopen en meenemen naar je vakantiewoning. Dat is ook vakantie, zeker voor je hond.

Regels voor je hond in Slowakije

Wil je je hond mee op vakantie nemen naar Slowakije, dan zijn er weinig dingen om rekening mee te houden. Wel moet je een muilkorf bij je hebben. In het openbaar vervoer hoeft je hond die niet te dragen, maar je moet hem kunnen tonen.

Op stap met je hond in de vakantie

Tijdens de vakantie met je hond ga je natuurlijk Slowakije verkennen. Daarvoor heb je volop gelegenheid. Slowakije is oogverblindend, eigenlijk wandel je doorlopend in een paradijselijk landschap. En dat is niet alleen leuk voor jezelf. Je mag je hond namelijk overal mee naar toe nemen, zelfs naar natuurparken, behalve het reservaat van de Hoge Tatra – gek genoeg, want daar is dan weer een hondenras naar genoemd. Je zult je geen seconde vervelen als je gaat wandelen met je hond tijdens je vakantie in Slowakije!