Met je hond op vakantie naar Texel

Een voordeel van een vakantie met de hond op het waddeneiland Texel is dat je hond hier ook van de vakantie kan genieten. Op de meeste Texelse stranden is het namelijk toegestaan om de hond vrij rond te laten lopen. Gemeente Texel heeft een aanlijnplicht voor diverse omgevingen.

Onder voorwaarden

Het los laten lopen van honden is op grote delen van Texel geaccepteerd. Echter wordt deze mogelijkheid wel verstrekt onder de voorwaarde dat je een goed luisterende hond hebt. Wanneer een eigenaar zijn of haar hond niet onder appel kan houden dan dient deze aangelijnd te blijven. Niet alleen voor toeristen, maar ook voor de schaapskuddes welke op het eiland aanwezig zijn.

Nog zoekende naar een vakantiehuis waarbij de hond welkom is?

Bewaakte stranden

Wanneer je een bewaakt strand betreed dan zul je hier borden zien waarop staat dat de hond aangelijnd dient te worden. Dit betreffen dus de stranden waarop gerecreëerd kan worden nabij en rondom de aanwezige strandtenten.

De Slufter

Eén van de bekendere natuurgebieden waar je op Texel heerlijk in kan lopen is De Slufter. Echter, de hond zal hier wel aangelijnd moeten zijn. Om de natuur te beschermen is het namelijk verboden om de hond in dit gebied los te te laten lopen. Maar desalniettemin is het wel een enorm mooi gebied welke tijdens je vakantie op Texel zeker een bezoek waardig is.

Vakantiehuizen waar honden zijn toegestaan

Op Texel zijn genoeg vakantiehuizen te vinden waarbij je de hond binnen mag laten op vakantie. Afhankelijk van de vakantieaanbieder/huiseigenaar zal je hier een voor het meenemen van de hond additionele kosten moeten betalen. Deze toeslag wordt normaliter gezien als schoonmaak toeslag. Het schoonmaken van vakantiehuizen waarin huisdieren zijn toegestaan kent zoals bekend een intensievere behandeling.

Eventuele limieten

Het kan zijn dat een eigenaar van een vakantiehuisje een limiet stelt aan het aantal honden wat in het vakantiehuis mag verblijven. Bent u van plan om met meerdere honden naar Texel te gaan, let dan op of er een maximum aantal honden in de beschrijving of bij de kenmerken van het vakantiehuisje staat genoemd. Zo voorkomt u dat er zich tijdens uw vakantie negatieve verrassingen voorkomen.