Met je hond op vakantie naar Tsjechië

Met de hond op vakantie naar Tsjechië is een uitstekend idee, want Tsjechië is inmiddels een volwassen vakantieland. Er is ontzettend veel te zien en te beleven, de natuur is prachtig en het klimaat is er zeer aangenaam. En Tsjechië is een bijzonder hondvriendelijk land. Fijne vakantie met je hond in Tsjechië!

Een gezonde hond op vakantie in Tsjechië

Je hond hoeft in de vakantie in Tsjechië niet erg bang te zijn om ziek te worden. Alleen voor teken moet je oppassen, net als in alle andere Europese landen. Je kunt je hond tegen teken beschermen met een Scalibor-band. Mocht je thuiskomen na de vakantie en je hond is niet fit of kwiek, ga dan naar de dierenarts. Heeft hij toch iets opgelopen, dan kun je er niet snel genoeg bij zijn.

Nog zoekende naar een vakantiehuis waarbij de hond welkom is?

Reizen door Tsjechië met je hond

In je vakantie met je hond in Tsjechië gaat zelfs reizen per openbaar vervoer gemakkelijk. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je hond een muilkorf moet dragen. Past de hond in een tas of mand, dan is dat aan te bevelen. Je betaalt zowel in de trein als in de bus of tram half geld voor de hond. In Praag gelden weer andere regels: in de metro kunnen alleen kleine honden mee in een tas of mand, en wil je met de taxi, dan hangt het van de chauffeur af of die je hond wil meenemen.

Uit eten met je hond in Tsjechië

Natuurlijk wil je in Tsjechië graag uit eten, ook als je met je hond op vakantie bent. In de meeste restaurants kan dat probleemloos, maar niet overal kun je met je hond terecht. Vraag het even, dan weet je waar je aan toe bent. Eet je ’s avonds liever thuis met je hond? In je vakantiehuis in Tsjechië kun je natuurlijk ook zelf een heerlijke maaltijd bereiden!

Regels voor je hond op vakantie

Neem je je hond mee op vakantie naar Tsjechië, dan hoef je aan weinig regels te voldoen. Het enige waar je echt aan moet denken, is dat je altijd een muilkorf bij je hebt. De hond hoeft hem niet steeds te dragen, maar je moet hem wel kunnen laten zien. Verder kun je met je hond gaan en staan waar je wilt. Tsjechen zijn gewend aan honden en dat merk je aan alles. Dat maakt het extra fijn om er met je hond op vakantie te gaan!