Met je hond op vakantie in Zwitserland

Met je hond op vakantie naar Zwitserland. Wat is er fijner dan je hond mee op vakantie nemen naar Zwitserland? Je kunt er fantastisch wandelen en de bergen zijn een onuitputtelijke bron van schoonheid. Besneeuwde toppen, kristalheldere bergmeren, diepblauwe luchten, pittoreske dorpjes met altijd een opvallende kerktoren, Zwitserland is machtig mooi. Veel plezier op vakantie met je hond in Zwitserland!

Een gezonde hond op vakantie in Zwitserland

Als je in Zwitserland op vakantie gaat met je hond, hoef je niet bang te zijn dat hij iets oploopt. Alleen voor teken moet je oppassen, dus controleer je hond regelmatig en bescherm hem tegen beten. En bij wandelingen in de bergen moet je opletten dat de kussentjes onder de poten van je hond niet beschadigd raken. Speciale hondenschoentjes voorkomen dat.

Nog zoekende naar een vakantiehuis waarbij de hond welkom is?

Reizen met je hond in de vakantie in Zwitserland

Door Zwitserland reizen met je hond is geen probleem. Je koopt een kaartje voor half geld, tenzij je hond op schoot past, dan mag hij voor niks mee. Je ziet dat het heerlijk toeven is als je met je hond op vakantie gaat naar Zwitserland!

Uit eten met je hond in Zwitserland

Wil je uit eten gaan als je met je hond op vakantie bent in Zwitserland, dan moet je erop bedacht zijn dat je lang niet overal welkom bent. Als je op het terras blijft, kan het anders uitpakken. Maar gelukkig is je vakantiewoning of appartement van alle gemakken voorzien en kun je daar zelf uitgebreid koken.

Regels voor je hond in Zwitserland

Neem je je hond mee op vakantie naar Zwitserland, dan hoef je niet aan andere regels te voldoen dan die gelden voor de EU-landen. Alle rassen zijn welkom, maar pitbulls, American Staffordshire terriërs, Staffordshire bullterriërs, bullterriërs, dobermanns, Argentijnse dogs, fila Brasileiro’s, rottweilers, mastiffs, mastin Espagnol, mastino Napoletano’s en tosa’s moeten altijd aan de lijn worden gehouden en een muilkorf dragen. Meer dan vijf honden mag je niet meenemen als je naar Zwitserland op vakantie gaat. En Zwitserland is een supernet land, dus neem overal zakjes mee naar toe zodat je kunt opruimen wat je hond laat vallen.

Zwemmen en wandelen met je hond in Zwitserland

Vakantie met je hond, dat betekent eropuit. Bergmeren zijn er maar genoeg in Zwitserland, en als het er lekker warm is, wil je vast graag een duik nemen met je hond. Dat kan op veel plaatsen, maar op sommige recreatiestranden niet. Meestal wordt het aangegeven. En Zwitserland lijkt gemaakt om te wandelen. Het is heerlijk om met je hond de bergen in te trekken. Kijk wel uit bij afgronden, want je hond is natuurlijk in Nederland vlak terrein gewend. Zwitserland is wel even wat anders.