Een vakantie is iets waar alle kinderen naar uitkijken. Voor hen is een vakantie een beloning voor een schooljaar lang luisteren naar de juf en huiswerk maken. Nieuwe ervaringen meemaken, nieuwe vriendjes ontmoeten en avonturen beleven: het hoort allemaal bij de vakantie. Ook al heerst de crisis al een hele tijd, toch zullen ouders er alles aan doen om hun kinderen de jaarlijkse vakantie te kunnen geven. Om een goedkope vakantie met kinderen te vinden zijn er verschillende mogelijkheden.

Skivakantie met kinderen

Welk kind houdt er niet van sneeuw en ijs? Lekker door de sneeuw een berg afglijden is erg populair bij kinderen. Maar het kan kostelijk zijn om met de hele familie op skivakantie te gaan. Als je een goedkope vakantie met de kinderen wilt beleven in de sneeuw, kies dan bijvoorbeeld voor een familiekamer in een klein hotel. Dat maakt het lekker gezellig met de hele familie en is een stuk goedkoper. Vergeet je kinderen ook niet te beschermen tegen de sterke zonnestralen, die vooral heviger inwerken in de periode februari-maart. Aan te raden is te letten op speciale wintersportdeals en winterkortingen als je op skivakantie gaat met kinderen.

Zonvakantie met kinderen

Een goedkope vakantie met kinderen vinden op een zonnige bestemming lijkt wat makkelijker. Er is altijd wel een plekje in de wereld waar het zonnetje schijnt en je een goedkope vakantie met kinderen kunt reserveren. Het prijskaartje van de vakantie kan een stuk lager liggen wanneer je buiten het hoogseizoen op reis gaat. Als je kiest voor een goedkope vakantie met kinderen op een zonnige bestemming, vergeet dan niet te kiezen voor een hotel waar ze zich naar hartelust kunnen uitleven in wateractiviteiten. Van de waterglijbaan afstuiven, zwemmen, waterskiën: het zijn maar enkele voorbeelden van dingen die ideaal zijn om je kinderen afkoeling te bezorgen in warme temperaturen.

Verre reizen met kinderen

Als ouder wil je soms ook wel eens een verre reis maken en samen met je kinderen een stukje van de wereld zien. Het kan dan gaan om verre bestemmingen op een ander continent. Zoek je een goedkope vakantie met kinderen op een bestemming in een ander werelddeel, dan is het vaak zo dat je recreatie combineert met de ontdekking van een andere cultuur. Bij het maken van een verre reis die andere continenten aandoet, moet je wel rekening houden met mogelijke jetlags. Daarom kan het goed zijn het kind hier zo goed mogelijk op voor te bereiden en rust in te plannen in de reis.

Stedentrip met kinderen

Een goedkope vakantie met kinderen kan ook simpelweg een stedentrip zijn. Een reisje naar een grote Europese cultuurstad zoals Parijs, Londen of Rome kan voor je kinderen een ware verrijking zijn. Een prachtig museum bezoeken, architecturale hoogstandjes bekijken en je samen met je kind laten onderdompelen in de atmosfeer van een multiculturele grootstad: het kan allemaal op een stedentrip. De combinatie van cultuur en kunst in een kosmopolitisch kader zullen voor je kinderen een echte belevenis zijn.