Veel mensen verkiezen een goedkope zonvakantie in het buitenland boven een vakantie in de koude winter. Warmte en zon zijn een belangrijke factor voor veel mensen om helemaal tot rust te komen en te ontspannen. Of men nu alleen erop uit gaat, geniet van een luxe vakantie met z’n tweetjes of als gezin, een zonvakantie wordt gezien als het hoogtepunt van het jaar, waar door een ieder reikhalzend naar uitgekeken wordt.

De korte zonvakantie

Speciaal voor mensen die minder te besteden hebben, weinig tijd hebben of juist de behoefte voelen om een paar dagen te genieten van de zon, zijn de korte zonvakanties ideaal . Door de open grenzen binnen de Europese landen is het reizen niet alleen makkelijker en goedkoper geworden, maar heeft ook de mogelijkheid geschapen om er voor een korte tijd tussen uit te gaan. Een goedkope zonvakantie kan al geboekt worden vanaf drie dagen (bijvoorbeeld een lang weekend).

Luxe zonvakantie

Dat luxe niet noodzakelijkerwijze onbetaalbaar hoeft te betekenen bewijst het grote aanbod goedkope zonvakanties. Hoe luxe een vakantie wordt, is vooral afhankelijk van de eigen wensen en eisen. Niet alleen het vervoer is geregeld, maar de overnachtingen zijn meestal in dure hotels of resorts, waarbij men als gast kan genieten van de meest uiteenlopende luxe en comfort. In sommige gevallen zijn ook alle maaltijden in eveneens weelderige restaurants, alsook compleet verzorgde excursies inbegrepen.

All inclusive zonvakanties

Een compleet verzorgde vakantie, waarbij men nergens naar om hoeft te kijken, is de all inclusive zonvakantie. Zoals de naam al aangeeft kan men tijdens deze vakantie zorgeloos genieten. Het vervoer, overnachtingen, maaltijden, uitstapjes, het is allemaal inbegrepen in de prijs, zodat men behalve voor persoonlijke zaken waaronder de aanschaf van souvenirs, niet geconfronteerd zal worden met extra kosten.

Last minute zonvakanties

Een optie om een goedkope zonvakantie te boeken zijn de zogenaamde last minute vakanties. Een korte zoektocht op het internet levert tientallen aanbiedingen op, waarbij men een ruime keuze heeft naar uiteenlopende zonnige bestemmingen, voornamelijk binnen Europa. Last minute reizen worden doorgaans slechts enkele weken tot zelfs een paar dagen voor de vertrekdatum geboekt en zijn vooral geschikt voor mensen die op het laatste moment nog beslissen om op vakantie te gaan en daarbij willen profiteren van extra lage prijzen.

Zonvakantie Turkije
Steeds vaker wordt Turkije als bestemming van een goedkope zonvakantie aangedaan. Het land biedt niet de toerist niet alleen zon, maar ook op cultureel gebied is er voldoende vertier te vinden. Zowel het Europese als Aziatische gedeelte van het land hebben alles wat nodig is voor een prettige vakantie. De hotels voldoen aan alle standaarden van de Westerse toerist en de gastvriendelijkheid komt overal naar voren. Zon, zee en strand kunnen afgewisseld worden met (historische) excursies.

Zonvakantie Spanje
Wie aan vakantie en zon denkt in combinatie met betaalbaar, zal meteen aan Spanje denken. Deze bestemming is vooral erg geliefd onder jongeren die hier vaak hun eerste goedkope zonvakantie zonder ouders vieren. Maar de stranden trekken ook gezinnen met (jonge) kinderen die het onvoorspelbare Nederlandse weer inruilen voor de Spaanse warmte. De inwendige mens zal in Spanje niets te kort komen, waar vooral vis – en Mediterrane gerechten centraal staan.

Zonvakantie Canarische Eilanden
De Canarische Eilanden zijn als zonbestemming zelfs in de winter te bezoeken. De temperatuur is door de gunstige ligging van de eilanden, waar het hele jaar door een aangenaam briesje waait, vrij constant. Behalve van het lekkere weer kan men ook genieten van tal van attracties en activiteiten die georganiseerd worden op de verschillende Spaanse eilanden. Behalve met het vliegtuig worden de Canarische Eilanden steeds vaker aangedaan als onderdeel van een goedkope zonvakantie per cruiseschip.

Zonvakantie Griekenland
Griekenland spreekt al eeuwen tot de verbeelding van mensen en wordt niet alleen bezocht vanwege de zon, maar ook voor de historische achtergrond van het land. Als goedkope zonvakantie kan men een aantal elementen combineren in Griekenland: zon, warmte, azuurblauw water en cultuur. De vriendelijke Griekse bevolking is gastvrij en doet er veel aan om het bezoekers naar de zin te maken.

Zonvakantie Italië
Bereikbaar met de eigen auto, de bus of het vliegtuig wordt dit zuidelijke land steeds meer ontdekt als alternatief voor andere populaire bestemmingen. Het veelzijdige Italië vormt het uitgangspunt voor diverse zonvakanties, waarbij zowel de zonaanbidders als ook actieve mensen helemaal aan hun trekken zullen komen. De romantiek vieren onder de Italiaanse zon kan uitstekend als men samen een goedkope zonvakantie naar Venetië in Italië boekt. Het weer varieert afhankelijk van de streek waar men zich bevindt.

Exotische zonvakantie

Steeds vaker worden vakanties naar exotische bestemmingen geboekt en door de toenemende interesse voor deze bestemmingen zijn de prijzen drastisch gedaald en kan men al voor een paar honderd Euro’s een goedkope verre zonvakantie boeken. In tegendeel tot de Europese landen, schijnt de zon in tropische landen het gehele jaar rond, zodat men ook in de winter van een zonvakantie kan genieten.