De Bora Bora eilanden spreken tot de verbeelding van menig westerse bezoeker. Je zou het gebied kunnen omschrijven als een mooie eilandengroep in een blauwe zee, maar dat zou de natuurlijke, toeristische en culturele pracht en praal van het gebied ernstig tekort doen. De eilandengroep verdient een uitgebreidere beschouwing.

Een paradijs op aarde

De Bora Bora eilanden zijn een atol, oftewel een ringvormige eilandengroep, van ongeveer 225 vierkante kilometer groot. Het gebied staat bekend om de weelderige natuur. Een vulkaan kijkt uit over het koraalrif dat om de lagune heen ligt. Bezoekers hoeven niet te vrezen dat hun vakantie opgeslokt wordt door kolkende magma, want de vulkaan is al eeuwen uitgedoofd. Een mooi uitzicht is de ingeslapen reus zeker wel!

Waar precies?

De Bora Bora eilanden liggen in Frans-Polynesië, een land dat bestaat uit 128 eilanden. Voor ons Nederlanders roept de naam weinig meer op dan plaatjes van witte stranden en palmbomen, maar interessant is om te weten dat het land nog steeds aan de Franse kroon toebehoort. Wat bereikbaarheid betreft hoeft u zich geen zorgen te maken: de Bora Bora eilanden zijn uitstekend per vliegtuig en cruiseschip bereikbaar.

Vermaak aan en onder de oppervlakte

Wie denkt dat een vakantie in de Bora Bora eilanden vooral veel zonnen en luieren betekent, heeft het mis. Er zijn ontzettend veel verschillende activiteiten, letterlijk voor ieder wat wils. Welbekend is de lagune waar tropische vissen rustig langs u zwemmen terwijl het koraal schittert in het zonlicht. U kunt zelfs vissen voeren, wat een stuk spectaculairder is dan het voeren van de goudvis in Nederland! Er wordt naar hartenlust gesnorkeld, gezeild en met jetski’s over het water gesneld.

Over de bergen en door het woud

Als u uw heil liever boven water zoekt, zit u op de Bora Bora eilanden op de juiste plek. De Otemanu is misschien wel de meest fotogenieke berg op aarde, en de prachtige zonsondergangen komen de natuurlijke schoonheid ervan alleen ten goede. De weg naar de top is hier en daar wat uitdagend, maar het uitzicht is het dubbel en dwars waard. Voor de verkenners onder ons is er de jeepsafari die u door het oerwoud leidt. De lokale gidsen kennen het gebied op hun duimpje zodat u niets zal missen.

Nog hoger?

Zoals ze in het Engels zeggen: the sky is the limit. Dat gaat letterlijk op voor de Bora Bora eilanden, want u kunt een helikoptervlucht boeken en in vogelvlucht van de witte stranden en prachtige begroeiing genieten. Let vooral op het eiland dat de vorm heeft van een hartje; dat is voor de romantici onder ons pure verwennerij. Veel bezoekers melden dat de het uitzicht vanuit de helikopter het mooiste van heel de Bora Bora eilanden is.

Winkelen

Vanzelfsprekend hoeft u niet dag in, dag uit elke hoek van de Bora Bora eilanden te verkennen. Een dagje winkelen is geen probleem. De eilandbewoners laten u graag hun ambachtelijke sieraden en juwelen zien waarin zij parels verwerken die ze zelf hebben opgedoken. In Vaitape, het centrale dorp van de Bora Bora eilanden, vindt u een breed scala aan winkels, maar ook verspreid door het eiland zelf zijn er meer dan genoeg winkeltjes voor de echte shopaholics.

Een unieke ervaring

De eilandengroep is bij vrijwel iedereen in trek. Kleine kinderen kunnen er genieten van de kleurrijke omgeving, volwassenen van de adembenemende uitzichten en unieke ervaringen, en kersverse echtparen vertrekken erheen om hun eeuwige liefde voor elkaar samen te vieren. Er is zoveel te zien en zoveel te doen dat een bezoekje aan de atol een van de uniekste ervaringen van uw leven zal zijn.