Hoewel de meeste populaire Griekse eilanden ten oosten van Griekenland in de Egeïsche zee liggen zoals Rhodos, Chersonissos enzo zijn er nog meer eilanden te vinden. Hoewel de oosterse eilanden vaak het meest worden genoemd en daarom ook het populairst zijn, zoveel aandacht krijgen, is Corfu toch niet achter gebleven. Corfu Griekenland is een bijzonder eiland en geeft een welkome afwisseling van de vele oosterse eilanden en de grote eilanden zoals Kreta en Cyprus. De hoofdstad heet Corfu stad. Ongeveer een derde van de bevolking woont in die stad. Er wonen op het eiland bijna honderd twintig duizend mensen en is daarmee een aardig eiland. Corfu Griekenland is een zelfstandig departement van Griekenland, en omvat het hele eiland Corfu met nog wat andere eilanden die er omheen liggen. Het ligt tevens betrekkelijk noordelijk van de griekse eilanden. Het ligt zelfs gedeeltelijk aan de kust van Albanië, dat ten noorden van het Griekse vaste land ligt, met maar twee kilometer zee tussen het eiland en het land.

Klimaat van het Eiland

Wat het eiland zo uniek maakt, en misschien ook wel populair als westers eiland, is dat het klimaat anders is. Waar in de eilanden zoals Kreta en Rodos veel zon schijnt, is er een zachter klimaat op corfu griekenland. Er is wat meer neerslag dan op de andere eilanden en dat maakt het een groen eiland. Dit maakt het zeer geschikt om heerlijke wandeltochten te maken. In de zomer wordt het wel lekker warm, dat om het even vast te stellen voor mensen die van zon houden. Maar het wordt niet zo warm op corfu griekenland dat je de helft van de dag niet eens meer kan bewegen door de hitte. Je kunt nog steeds heerlijk zonnebaden en tegelijkertijd kun je in het zelfde weer ook culturele bezoekjes maken. Waar je maar zin in hebt.

Stranden en zon

De stranden van corfu griekenland zijn ook wat afwijkend van opbouw in vergelijking met andere eilanden. Het eiland zelf is al best robuust en dat geld ook voor de stranden. Veel kiezelstranden zul je hier tegenkomen. Maar dat doet niet af aan de geweldige schoonheid van de natuur die je daar zult treffen. Het is gewoon prachtig, juist door die ruigheid, en dat maakt het eiland meer dan waard om te bezoeken op je vakantie. Genieten van zon, én genieten van de natuur tegelijk. Het kan niet beter! Als schoonheid iets voor jou is, en je liever niet een saai kaal eiland wilt bezoeken, dan moet je zeker dit eiland corfu griekenland bezoeken.

Zee en stranden

U kunt activiteiten organiseren in de vorm van allerlei watersporten. U kunt het zo gek niet bedenken. Corfu is bovendien zeer zich beroemd om de goede mogelijkheid om te duiken en te snorkelen. Door de kiezelstanden en ruige geografie van het land. Vooral door de ruige kusten en de voorkomende grindstranden is snorkelen heel erg populair, omdat het prachtige landschap gewoon doorgaat onderwater. Als u van sportiviteit houdt dan is dit misschien wel wat u overhaalt om een vakantie te boeken naar corfu griekenland. De zee is in de zomer lekker warm door de mediterrane zon, en dan zwemmen is echt heerlijk. Of u nou gaat zwemmen, snorkelen of gewoon zonnebaden. De kusten van corfu griekenland nodigen uit om daar vakantie te gaan vieren, en te genieten waar je ook maar goed in bent.

Geschiedenis en cultuur

De griekse cultuur is op corfu griekenland natuurlijk heel erg aanwezig. U kunt hier genieten van de griekse keuken en het heeft over het algemeen alles doorstaan waar Griekenland zelf ook ooit voor heeft gestaan. Door de venetiaanse tijd heeft het eiland een zelfde soort aanschouwing als de andere eilanden qua architectuur. De venetiaanse tijd was daar betrekkelijk consequent in. Maar wat bijvoorbeeld anders is, is de afwezigheid van Turkse invloed. Andere eilanden zijn bezet geweest door de ottomanen, dus hier zijn ook een aantal dingen anders. Bijvoorbeeld ottomaanse architectuur is nergens te vinden, en er zijn geen protest tekens te vinden tegen ze. De Grieken schilderden normaliter hun huizen wit en blauw om te protesteren tegen de bezetting. Dit hoefde niet in corfu griekenland.

Flora en Fauna

In corfu griekenland zijn erg veel cypressen te vinden. Dat is uniek omdat op andere eilanden de Turken die omgehakt hadden. Ze zouden namelijk ongeluk brengen. Op andere eilanden zijn die bomen dus nagenoeg uitgestorven. Ook is er een enorme hoeveelheid olijfbomen te vinden. In de venetiaanse tijd kregen mensen geld door olijfbomen te planten. Dit bestaat nog steeds, en olijfolie is een van de belangrijkste producten die je kan vinden op corfu griekenland.

We hopen dat u een fijne vakantie zult hebben op het eiland Corfu.