Hoewel de meeste populaire Griekse eilanden ten oosten van Griekenland in de Egeïsche zee liggen zoals Rhodos, Chersonissos enzo zijn er nog meer eilanden te vinden. Hoewel de oosterse eilanden vaak het meest worden genoemd en daarom ook het populairst zijn, zoveel aandacht krijgen, is Corfu toch niet achter gebleven. Corfu Griekenland is een bijzonder eiland en geeft een welkome afwisseling van de vele oosterse eilanden en de grote eilanden zoals Kreta en Cyprus. De hoofdstad heet Corfu stad. Ongeveer een derde van de bevolking woont in die stad. Er wonen op het eiland bijna honderd twintig duizend mensen en is daarmee een aardig eiland. Corfu Griekenland is een zelfstandig departement van Griekenland, en omvat het hele eiland Corfu met nog wat andere eilanden die er omheen liggen. Het ligt tevens betrekkelijk noordelijk van de griekse eilanden. Het ligt zelfs gedeeltelijk aan de kust van Albanië, dat ten noorden van het Griekse vaste land ligt, met maar twee kilometer zee tussen het eiland en het land.

Klimaat van het Eiland

Wat het eiland zo uniek maakt, en misschien ook wel populair als westers eiland, is dat het klimaat anders is. Waar in de eilanden zoals Kreta en Rodos veel zon schijnt, is er een zachter klimaat op corfu griekenland. Er is wat meer neerslag dan op de andere eilanden en dat maakt het een groen eiland. Dit maakt het zeer geschikt om heerlijke wandeltochten te maken. In de zomer wordt het wel lekker warm, dat om het even vast te stellen voor mensen die van zon houden. Maar het wordt niet zo warm op corfu griekenland dat je de helft van de dag niet eens meer kan bewegen door de hitte. Je kunt nog steeds heerlijk zonnebaden en tegelijkertijd kun je in het zelfde weer ook culturele bezoekjes maken. Waar je maar zin in hebt.

Stranden en zon

De stranden van corfu griekenland zijn ook wat afwijkend van opbouw in vergelijking met andere eilanden. Het eiland zelf is al best robuust en dat geld ook voor de stranden. Veel kiezelstranden zul je hier tegenkomen. Maar dat doet niet af aan de geweldige schoonheid van de natuur die je daar zult treffen. Het is gewoon prachtig, juist door die ruigheid, en dat maakt het eiland meer dan waard om te bezoeken op je vakantie. Genieten van zon, én genieten van de natuur tegelijk. Het kan niet beter! Als schoonheid iets voor jou is, en je liever niet een saai kaal eiland wilt bezoeken, dan moet je zeker dit eiland corfu griekenland bezoeken.

Zee en stranden

U kunt activiteiten organiseren in de vorm van allerlei watersporten. U kunt het zo gek niet bedenken. Corfu is bovendien zeer zich beroemd om de goede mogelijkheid om te duiken en te snorkelen. Door de kiezelstanden en ruige geografie van het land. Vooral door de ruige kusten en de voorkomende grindstranden is snorkelen heel erg populair, omdat het prachtige landschap gewoon doorgaat onderwater. Als u van sportiviteit houdt dan is dit misschien wel wat u overhaalt om een vakantie te boeken naar corfu griekenland. De zee is in de zomer lekker warm door de mediterrane zon, en dan zwemmen is echt heerlijk. Of u nou gaat zwemmen, snorkelen of gewoon zonnebaden. De kusten van corfu griekenland nodigen uit om daar vakantie te gaan vieren, en te genieten waar je ook maar goed in bent.

Geschiedenis en cultuur

De griekse cultuur is op corfu griekenland natuurlijk heel erg aanwezig. U kunt hier genieten van de griekse keuken en het heeft over het algemeen alles doorstaan waar Griekenland zelf ook ooit voor heeft gestaan. Door de venetiaanse tijd heeft het eiland een zelfde soort aanschouwing als de andere eilanden qua architectuur. De venetiaanse tijd was daar betrekkelijk consequent in. Maar wat bijvoorbeeld anders is, is de afwezigheid van Turkse invloed. Andere eilanden zijn bezet geweest door de ottomanen, dus hier zijn ook een aantal dingen anders. Bijvoorbeeld ottomaanse architectuur is nergens te vinden, en er zijn geen protest tekens te vinden tegen ze. De Grieken schilderden normaliter hun huizen wit en blauw om te protesteren tegen de bezetting. Dit hoefde niet in corfu griekenland.

Flora en Fauna

In corfu griekenland zijn erg veel cypressen te vinden. Dat is uniek omdat op andere eilanden de Turken die omgehakt hadden. Ze zouden namelijk ongeluk brengen. Op andere eilanden zijn die bomen dus nagenoeg uitgestorven. Ook is er een enorme hoeveelheid olijfbomen te vinden. In de venetiaanse tijd kregen mensen geld door olijfbomen te planten. Dit bestaat nog steeds, en olijfolie is een van de belangrijkste producten die je kan vinden op corfu griekenland.

We hopen dat u een fijne vakantie zult hebben op het eiland Corfu.

Een vakantie boeken, waar gaat de reis naar toe? Wat dacht je van vakantie Corfu? Het maakt niet uit welke type vakantieganger je bent, voor elke vakantieganger heeft Corfu namelijk iets te bieden. Houd je van de natuur, of ben je liever iemand die lekker aan het strand gaat liggen of juist bezienswaardigheden langs gaat? Het kan allemaal wanneer je kiest voor een vakantie Corfu.

Uitgaan, wandelen met de kinderen, winkelen, genieten van de sfeer, de natuur, alles is mogelijk tijdens een vakantie Corfu. Daarom zijn er ook steeds meer mensen die kiezen voor een vakantie Corfu. Ben je benieuwd wat je hier allemaal kunt beleven en wat je allemaal kunt bekijken? Dan kun je nu dit artikel verder lezen en daarna weet jij waarom jij moet kiezen voor een vakantie Corfu.

Geografische ligging Corfu

Als je een vakantie Corfu gaat boeken dan is het wel goed om te weten waar dat je nu naar toe gaat. Als je naar Corfu gaat dan ligt dit aan de westkust van Albanië en Griekenland. De oppervlakte van Corfu is 593 km². Het is ongeveer 60 kilometer lang als je van noord naar zuid zou gaan reizen. De breedte is ongeveer 30 km en op sommige stukken slechts 4 km. Zo zie je maar dat het een heel afwisselend reisje kan gaan worden. Ga deze stukken eens opzoeken, kijk eens waar het smal is en waar het juist breed is, misschien een leuke wandelroute!

Waarom een vakantie Corfu?

Je vraag je misschien af waarom je zou moeten kiezen voor een vakantie Corfu. Dat is eigenlijk heel eenvoudig. Als je wilt genieten van de stranden, de lekkere zon en van de natuur dan kan dit alleen tijdens een vakantie Corfu. In Corfu vind je namelijk alles wat je nodig hebt om lekker te kunnen ontspannen en om te genieten van al het moois wat zich hier bevindt.

Als je lekker langs de stranden wilt lekker, lekker bruin wilt worden en wilt genieten van een lekkere cocktail op het strand in een lekkere strandstoel, dan is een vakantie Corfu echt een aanrader voor jou. Kom hier lekker met je vrienden in de zomermaanden genieten van alle gezelligheid en de andere jongeren die hier veelal komen. Lekker samen genieten van de gezelligheid, de lekkere drankjes en de praatjes.

Mogelijkheden vakantie Corfu

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een vakantie Corfu. Wil je in een hotel slapen of in een appartement? Het kan allemaal, maar het is goed dat je vooraf gaat kijken wat de mogelijkheden zijn en de kosten. Zeker wanneer je met een grotere groep gaat is het natuurlijk wel zo fijn als je met zijn allen bij elkaar kunt slapen. Een goede optie is het dan om te kiezen voor een appartement, dit is dan over het algemeen goedkoper. Een hotel is met een grote groep wat prijziger, je hebt namelijk meerdere kamers nodig en ook voor meerdere nachten.

In een appartement kun je vaak een vaste prijs afspreken voor een huisje van bijvoorbeeld acht personen of tien personen. Dan kun je de prijs met zijn alle delen en kun je met zijn allen bij elkaar slapen. Als je liever wat meer privacy wilt dan zou je kunnen kiezen voor een hotel, omdat je hier vaak met twee of drie mensen op een kamer slaapt. Deze keuze is aan de groep, maar denk ook aan jezelf wanneer je de vakantie Corfu gaat boeken.

De kosten voor een vakantie Corfu.

De kosten voor een vakantie zullen variëren. Wat wil je allemaal gaan doen? Lekker aan het stand liggen kost namelijk niet zoveel, als je ook naar musea en andere bezienswaardigheden wilt gaan kan dit meer geld kosten. Misschien wil je uit eten, of maak je zelf eten in je appartement of eet je in het hotel, dit zijn allemaal aspecten die mee bepalen wat de kosten voor jouw vakantie Corfu gaan worden. Je kunt er ook voor kiezen om dagelijks boodschappen te doen, in plaats van elke dag in een restaurant wat te gaan drinken, dit kan je een hoop kosten besparen. Maar het is maar net waar je van houdt tijdens de vakantie, een drankje op zijn tijd is ook erg gezellig.