Corfu Griekenland, twee woorden die prima bij elkaar passen want Corfu is een eiland dat bij Griekenland hoort. Corfu wordt ook wel Korfoe genoemd, zeker bij de Nederlanders. Het is een eiland dat in de Ionische Zee ligt. Langs de westkust van Griekenland. In de zomermaanden is het hier erg druk en komen er veel toeristen naar Corfu Griekenland. Ook naar Kreta, Rhodos en Kos komen dan veel toeristen. Het is hier heerlijk weer, lekker aan het strand liggen en je kunt er veel bekijken. Dat is dan ook de reden dat veel mensen de keuze maken om naar Corfu Griekenland te gaan. Het is een prachtig eiland met een oppervlakte van 592 km2. Het hoogste punt van dit eiland is de berg Pantokrator, deze berg is 917 meter hoog. Corfu is van noord naar zuid ongeveer 60 km lang en het is ongeveer 30 km breed in het noorden en in het zuiden maar 4 km. Het is dus een heel wisselend eiland als het gaat over de oppervlakte.

Waarom naar Corfu?

De olijfbomen zorgen voor een schoonheid als het gaat over dit Corfu Griekenland eiland. Het wordt daarom ook wel het groene eiland genoemd want er zijn meer dan een miljoen olijfbomen te vinden. Je kunt ook naar het historisch centrum gaan op het eiland, dit is te vinden in de hoofdstad Kerkyra. In totaal heeft Corfu 32 Blue Flag Beaches. De stranden zijn goed en worden ook erg mooi bijgehouden. Het noorden van Corfu bestaat uit natuur, stranden en verschillende hoogtes. In het westen zijn hier mooie zandstranden en je kunt dan bijvoorbeeld naar Arillas en Glyfada gaan. Als je dan naar het oosten wilt gaan dan vind je hier weer kiezelstranden. Hierbij zou je bijvoorbeeld naar Kassiopi kunnen gaan. Als je wilt snorkelen kun je het beste naar het oosten gaan, er zijn kleine baaien en het water is hier erg helder. Prachtige beelden kun je hier zeker krijgen.

Mogelijkheden op het eiland

Op het eiland kun je wandelen, je kunt met de auto een rondrit maken, je kunt de bus nemen maar je kunt ook lekker aan het strand gaan liggen en de natuur gaan ontdekken. Ook snorkelen is natuurlijk mogelijk en dan krijg je prachtige plaatjes te zien. Het is een prachtige bestemming als je wilt snorkelen. Veel mensen gaan naar Corfu Griekenland omdat ze de zee eens van de andere kant willen bekijken. Je kunt zien welke beestjes hier leven en hoe het er onder water uit ziet. Het is dan wel belangrijk dat je goed kunt snorkelen. Er zijn hier voldoende mogelijkheden om de zee in te gaan dus als je daar een paar dagen wilt gaan genieten, dan is Corfu Griekenland de plaats waar je zeker eens naar toe moet gaan.

Een weekje naar het prachtige eiland

Je kunt een hele week naar Corfu Griekenland gaan en dan met het vliegtuig weer terug gaan. Maar het is niet zolang vliegen. Je zou ook 8, 12 of 14 dagen kunnen gaan, de mogelijkheden zijn divers. Het ligt er ook aan waar dat je gaat boeken, je kunt namelijk een last minute boeken maar je kunt ook een reis boeken via het reisbureau. Je kunt dan zelf beoordelen welk bedrag je ongeveer uit wilt gaan geven. Je zou kunnen denken aan maximaal 1000 euro voor het hele gezin, met een last minute zou dat zeker kunnen. Maar het ligt ook aan je eisen, een duur hotel? Of mag het een appartement zijn en moet het ontbijt er bij zitten en ook het avond eten? Wil je dicht bij het strand zitten als je naar Corfu Griekenland gaat en welke dingen vind je nog meer belangrijk? Voordat je de reis naar Corfu Griekenland gaat boeken is het goed om eens te gaan kijken welke mogelijkheden er zijn en dan aan te geven wat je belangrijk vindt. Als je dat namelijk weet kun je eenvoudig de week naar Corfu Griekenland boeken. Het gaat er om dat je deze week jezelf kunt ontspannen, weg kunt van je werk en het dagelijks leven en heerlijk kunt gaan genieten met het gezin of met zijn tweeën. Daar is Corfu Griekenland een goede bestemming voor. Neem daarom de tijd om te zien wat de mogelijkheden zijn en zorg er voor dat de bestemming gaat voldoen aan jouw wensen! Op deze manier kun je er zelf voor gaan zorgen dat je een heerlijk weekje weg gaat krijgen dat voldoet aan jouw wensen! Neem daarom nu de tijd en boek online een weekje naar dit prachtige eiland, daar ga je echt geen spijt van krijgen! Er zijn volop mogelijkheden, dus waar wacht je nog op? Wie weet kom je wel een leuke last minute tegen, dan kun je pas voor een laag bedrag naar Corfu, dat is toch ook wat jij wil?