Paleokastritsa is uitgegroeid tot een echte trekpleister van toeristen. Je kunt er genieten van de schoonheid van de natuur, de zon, de zee en het strand! In de 19e eeuw viel dit bij een Britse commissaris op en liet een weg aanleggen tussen Paleokastritsa en Corfu stad. Zo was deze mooie plek nog beter bereikbaar.

Gelukkig heeft het toerisme en de populariteit van deze omgeving de prachtige natuur niet aangetast en kan je er nog volop genieten tijdens een vakantie op Corfu.

Het mooie strand

Wil je echt genieten van je vakantie dan is het een aanrader om ergens iets dicht bij de kust te boeken. Dan kan je namelijk genieten van het strand met in de zee geweldige kliffen die je vakantiegevoel echt compleet maken.

Het uitzicht vanaf het strand is op vele plekken geweldig en daarom is het ook een aanrader om tijdens je vakantie op Corfu hier een poosje te verblijven of zelfs heel je vakantie in Paleokastritsa te vertoeven.

Klooster uit 1228

Voor de culturele vakantiegangers is het een aanrader om het Theotokos klooster te bezoeken tijdens hun verblijf in of in de nabijheid van Paleokastritsa. Als vanaf 1228 staat op deze mooie plek een klooster, maar het huidige gebouw is voor het grootste gedeelte is tussen de 17e en 18e gebouwd.

Tijdens je bezoek moet je er overigens wel rekening mee houden dat er aan siësta gedaan word. Tussen 1 uur in de middag tot 3 uur is het klooster gesloten. Maar het is wel vroeg open van 7 uur in de ochtend tot 8 uur in de avond. Kortom, genoeg mogelijkheden om tijdens je bezoek aan Paleokastritsa te bezichtigen.