Met een vakantie op Corfu zul je natuurlijk niet voor je eigen kostje zorgen. Uit eten gaan hoort ook bij het vakantiegevoel. Daarom dat we je ook wegwijs willen maken in de eetgelegenheden op Corfu.

Latere etenstijden

Grieken eten vaak later als wij gewent zijn, zo ook op Corfu. De lunch rond twee uur in de middag en het diner tegen 9 uur. Er word echter gewoon rekening gehouden met toeristen, want aan het begin van de middag is het ook al mogelijk om te lunchen en begin van de avond is het eveneens al mogelijk om te dineren.

Uit eten in restaurant

De beste mogelijkheden om voor het diner terecht te komen zijn de restaurants en eventueel eetgelegenheden in de hotels zelf. Hier kun je goed uit eten gaan. Maar ook zeker een aanrader zijn de Taverna’s die over het algemeen familiebedrijven zijn en heel erg gezellig zijn wat sfeer betreft.

Taverna’s en Psarotaverna’s

Voor echt gezellig uit eten gaan is het leuk om één van de Taverna’s te bezoeken. Je kunt hier in een gezellige sfeer genieten van je eten en het is er informeler als in de restaurants. De laatst genoemde in het tussenkopjes (Psarotaverna’s) zijn Taverna’s die in vis gespecialiseerd zijn.

Hier kun je dus lekker vis eten die van de grill of een spit komen. Aangezien Corfu een eiland is word het omgeven door zee, waar genoeg vis in zwemt. Ook niet gek dat je op een eiland als Corfu eetgelegenheden tegen komt die vrijwel alleen maar vis serveren. Zeker een aanrader voor de mensen die graag vis eten.

Ontbijt

Het ontbijt word over het algemeen in de hotels zelf aangeboden. Rond een uur of 8 kan je in de meeste hotels al wel ontbijten.