Zakynthos excursies is een website om u te informeren over Zakynthos excursies en een vakantie of excursie naar het Griekse eiland zelf te boeken. Er is een hoop te zeggen over het eiland. Waarom nou eigen van alles Griekse eilanden die er zijn Zakynthos? Er zijn een heleboel mooie Griekse eilanden. Zoals het beroemde Kreta rijk aan prachtige stranden, of misschien Rhodos of Lesbos met hun vele uitgaansgelegenheden. Er is keus genoeg als je het zo bekijkt in de middellandse zee.

Toch is Zakynthos excursies een hele unieke keuze. We zullen proberen u het een en ander te vertellen over het eiland en dan hopen we natuurlijk dat u overtuigd zult raken van de veelzijdigheid, maar ook van de charme van dit Griekse eiland. Er is een hoop te bekennen en een hoop te ontdekken. Het is dus zeer geschikt voor een Zakynthos excursies en daar gaat het hier nu om. We wensen u veel succes met kiezen, en indien u reeds gekozen hebt wenzen wij u veel plezier op Zakynthos excursies waar u uw hart kunt ophalen.

Het culturele leven

En van de belangrijkste redenen om op een Zakynthos excursies te gaan is natuurlijk om te genieten van een rijke en goed merkbare cultuur. Nu is natuurlijk de geschiedenis van heel Griekenland een van de mooiste en meest inspirerende culturen in de wereld. Dit eiland heeft heel wat namen gekregen in het verleden en tegenwoordig is het eiland bijnaam de il fiore di levante, of tewel, de bloem van het oosten. Maar ook in het verleden heeft het eiland faam gekregen van de naam van de zoon van de koning van Troje. De mythe over Troje met het paard kennen we natuurlijk allemaal. Dit heeft allemaal te maken met de mysterieuze en interessante volksvertellingen van het eiland, en dat maakt de cultuur zo rijk.

De geschiedenis gaat ook verder. De oosterse eilanden van Griekenland hebben heel lang onder het bewind gestaan van het Venetiaanse rijk. Dat heeft natuurlijk zo zijn sporen achter gelaten, want de venetianen was een heel invloedrijk volk wat betreft cultuur. Helaas zijn er veel sporen van uitgewist in een aardbeving in de jaren vijftig. Toen werd een aanzienlijk deel van het eiland verwoest door een aardbeving en zijn veel gebouwen vernietigd door deze natuurramp.

Veel mensen zijn in Griekenland natuurlijk Christelijk Orthodox. Dat zul je door het hele eiland zien. Ook zullen er aardig wat byzantijnse kerken te zien zijn die door constantijn de grote zijn opgericht. Natuurlijk zijn ook heel wat van deze kerken vernietigd door de aardbeving. Toch is de religie door de cultuur verweven. Ook hebben ze een beschermheilige. Dyionisios heet deze, en veel in het religieuze leven zullen ook aan hem gewijd zijn. Een van de belangrijkste kerken op het eiland is aan deze man gewijd.

Lekker weer

In het westen van griekenland is het klimaat goed vertoeven. Het is niet zo heet als op eilanden ten oosten en ten zuiden van het Griekse vasteland. Daar is het 300 dagen zon per jaar. Op de eilanden ten westen van Griekenland is het wat anders. Er valt relatief veel regen in de winter, maar des zomers is het toch heerlijk weer. Door de regenval is het een heerlijk groen eiland. Daarom kan zijn Zakynthos excursies erg populair omdat er dus een hoop te zien is in de natuur.

Met Zakynthos excursies kunt u genieten van het landschap, het is namelijk een hoog eiland. Het hoogste punt komt boven de 700 meter. Met Zakynthos excursies kunt u ook kiezen om rond te fietsen of bijvoorbeeld te paard rond te rijden. Het is allemaal mogelijk gemaakt door lokale bedrijfjes die u dat wel willen verhuren. Zo worden uw Zakynthos excursies heel erg de moeite waard.

Toerisme in en buiten zakynthos

Er is ook mogelijkheid om omliggende eilanden te bezoeken. Er worden boottochten georganiseerd naar landen om het eiland heen. Dit kan zeer de moeite waard zijn om te bezoeken, want elk eiland heeft weer zijn eigen charme. Ook is het goed mogelijk om naar het vaste land te gaan. Dit is natuurlijk ook iets wat gezien moet worden. Griekenland is natuurlijk een waanzinnig land om zelf te bezoeken.

Hoofdstad

De gelijknamige hoofdstad van het eiland met als bijnaam Zante. Het is ook de grootste stad van het relatief kleine eiland. Het is natuurlijk de moeite waard om met uw Zakynthos excursies de stad te bezoeken. Bij de aardbeving is zo een 90% van de stad vernietigd. Doordat het is herbouwd en gerenoveerd is het bijzondere mix van oude gebouwen, nieuwbouw en renovatie. Zeer interessant om eens te bezoeken. Het is bovendien een heel gezellige stad. U kunt er een fijne tijd beleven.