Heb je behoefte aan vakantie? Dan zou je kunnen kiezen voor een Kreta vakantie. Misschien wil je er even tussenuit met je vriend of vriendin, met de kinderen of met een groep vrienden. De uitstekende plaats om naar toe te gaan is de Kreta vakantie. Hier kan jong en oud zich namelijk vermaken en genieten van alle mogelijkheden die je worden aangeboden tijdens deze Kreta vakantie.

Lekker genieten op Kreta

Zon, zee en strand horen bij een Kreta vakantie. Zeker in de zomermaanden zul je hier zeker van kunnen genieten. Dit is dan ook de reden dat veel toeristen zullen kiezen voor een welverdiende vakantie naar Kreta. Maar ook in de andere maanden van het jaar, kun je genieten van de mogelijkheden die in Kreta aanwezig zijn. Er zijn veel bezienswaardigheden waar je van kunt gaan genieten en vanuit Kreta kun je naar andere omliggende plaatsen, met de bus of met de auto, het is allemaal mogelijk.

Opties

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een Kreta vakantie. Waar wil je namelijk verblijven? Wil je in een hotel, in een appartement of in een villa overnachten? Het is allemaal mogelijk wanneer je zou kiezen voor een Kreta vakantie. Je kunt kijken met hoeveel personen je op vakantie wilt gaan en dan zou je hier een passend verblijf bij kunnen kiezen. Kijk ook naar de kosten die je te verdelen hebt, is het voor iedereen haalbaar wanneer je naar een hotel of een villa gaat of is het beter dat je samen een appartement uit gaat kiezen, je kunt de kosten dan makkelijker delen en je kunt met zijn allen bij elkaar zijn. Samen genieten van de zonsondergang, de zonsopkomst en dan samen wat drinken als iedereen weer terug is van het strand en het winkelen.

Historie

Het is zeker de moeite waard om de opgravingen van Knossos te gaan bekijken. Deze zijn van vroeger uit de oudheid en hier kun je veel van leren. Ook voor kinderen is dit een leerzaam aspect, als je dan toch hier bent kun je hier zeker een bezoekje aan brengen. Er zijn nog meer opgravingen in de buurt die je kunt bekijken, neem even de tijd om rond te kijken en je goed te informeren hierover.

Een reis boeken

Een reis boeken naar de Kreta vakantie van je dromen kan via internet maar ook via een reisbureau. Je kunt deze keuze zelf maken maar via internet is en Kreta vakantie boeken vaak een stuk goedkoper omdat je dan de bemiddelingskosten niet hoeft te betalen. Daarnaast kun je hier ook kiezen voor een last minute aanbieding en let wel op want deze zullen snel weg zijn. Een reis boeken heb je zo gedaan, maar het gaat er om wat je allemaal wilt, wil je een gewone vakantie of wil je juist een luxe vakantie?

Wanneer je al een paar jaar niet op vakantie bent geweest mag jij jezelf best eens verwennen. Je mag best kiezen voor een wat meer luxe vakantie zodat je jezelf lekker kunt laten verwennen. Misschien is er wel een masseur aanwezig in het hotel waar je heerlijk van kunt gaan genieten, van een welverdiende massage, misschien wel een sauna, een bubbelbad of een zwembad in het hotel. Dat zijn natuurlijk mooie aanvullingen waarbij de keuze voor een geschikt hotel snel gemaakt zal zijn. Maar ook bij een appartement en een villa kunnen vele extraatjes zitten. Het kan gaan om een zwembad aan huis, het kan gaan om extra mogelijkheden om ontbijt te bestellen, een winkel of een discotheek in de buurt, alles kan op Kreta.

Jongeren op weg naar de Kreta vakantie

Veel jongeren kiezen voor de Kreta vakantie, lekker uitgaan, de beest uithangen, overdag op het strand liggen en in de avond lekker feesten. Wat willen jongeren nou nog meer? Op Kreta is het allemaal mogelijk. Dit is dan ook de reden dat veel jongeren naar Kreta op vakantie willen. Even weg van de ouder sen lekker genieten van de mogelijkheden die hier worden aangeboden. Jongeren zullen hier een ervaring rijker worden, lekker zwemmen, lekker surfen, het kan hier allemaal! Eten wanneer je wilt, opstaan wanneer je wilt en uitgaan tot wanneer je maar wilt, niemand die je hier in de gaten zal houden. Je kunt namelijk zelf beslissingen maken!

Het prachtige Griekse eiland Kreta vakantie heeft veel bezienswaardigheden. Het is het grootste en meest zuidelijk gelegen eiland van Griekenland. Dit eiland heeft u veel te bieden. Zo heeft het een heerlijk klimaat, prachtige natuur, veel cultuur, en tal van cafés en restaurants. Daarnaast vindt u op Kreta indrukwekkende bezienswaardigheden.

Kreta heeft tal van bezienswaardigheden

Kreta is 245 kilometer lang en de belangrijkste plaatsen van het eiland zijn Heraklion, Chania, Ierapetra, Malia, Rethymnon en Chersonissos. Heraklion is de grootste stad van Kreta en de vierde stad van Griekenland. U kunt op Kreta tal van bezienswaardigheden bezoeken, zoals Knossos, de Samaria Kloof, Spinalonga, Chania, het Arkádi-klooster, Frangokástello en het archeologisch museum. Daarnaast kunt u genieten van een dagje waterplezier in Star Beach. Verder kunt u heerlijk tot rust komen aan het strand van Vai.

Knossos

Knossos is met een Kreta vakantie is een van de bekendste bezienswaardigheden. Dit historische paleis ligt op vijf kilometer afstand van Heraklion. Knossos is ongeveer tweeduizend jaar voor Christus ontstaan. De oprichter zou koning Minos zijn. Hij was de heerser van het Minoïsche rijk. Op Kreta is het een van de populaire bezienswaardigheden.
> Knossos

Samaria kloof

Naast Knossos kunt u tijdens een Kreta vakantie nog meer bezienswaardigheden bezoeken, zoals de Samaria kloof. Heel veel toeristen maken tijdens hun vakantie een wandeling door deze kloof. De wandeling door deze kloof duurt gemiddeld vier tot zes uur. Vooral in de vakantieperiodes is het hier erg druk.
> Samaria kloof

Spinalonga

Een andere toeristische trekpleister is het leprozeneiland Spinalonga, ofwel Kalidonia. In de eerste helft van de vorige eeuw was dit een verbanningsoort waar alle Griekse leprapatiënten helemaal geïsoleerd van de buitenwereld leefden. Dit Venetiaanse fort is tegenwoordig een populaire bezienswaardigheid.

Chania

Naast de drie hier bovengenoemde toeristische en populaire trekpleisters vindt u tijdens een vakantie op Kreta nog andere bezienswaardigheden, zoals de oude binnenstad van Chania met een Venetiaanse haven. Chania is een sfeervolle en gezellige plaats. U kunt hier een wandeling maken langs de haven, een middagje winkelen of genieten van een Griekse maaltijd in een van de restaurantjes. In de winkels van Chania kunt u heel veel lokale producten kopen.

Arkádi-klooster

Het Arkádi-klooster is een andere aanrader. Deze ligt centraal op het eiland. Dit klooster heeft een belangrijk rol gespeeld tijdens de onafhankelijkheidsstrijd tussen de Kretenzers en de Turken. Bij het klooster vindt u ook een museum waarin veel iconen en portretten van vrijheidsstrijders te zien zijn.

Frangokástello

Het mag u al wel duidelijk zijn dat u op Kreta veel bezienswaardigheden kunt bezichtigen. Een andere tip is het Venetiaanse fort Frangokástello, het kasteel van de Franken. Dit is tegenwoordig een kasteelruïne. U vindt hier ook een dorpje en een strand.

Iraklio Archaelogical Museum

Het Iraklio Archaeological Museum is het belangrijkste museum die je zeker moet bezoeken wanneer je voor een Kreta vakantie kiest, want het is een van de mooiste musea van het eiland. Tijdens een bezoekje aan dit museum krijgt u een goede indruk van de geschiedenis van Kreta. Het museum heeft een van de mooiste collecties aan de Minoïsche kunst.

Star Beach

Naast het feit dat u met een Kreta vakantie tal van bezienswaardigheden kunt bezichtigen, is een uitstapje naar Star Beach ook zeker de moeite waard. Dit is een zeer bekend waterpark in Chersonissos met heel veel glijbanen en speeltoestellen. Vooral onder de jongeren is Star Beach zeer geliefd Zo worden er hier dagelijks schuimparty’s georganiseerd.

Vai

U kunt op Kreta dus veel bijzondere bezienswaardigheden bezoeken, zoals Knossos en de Samaria kloof, maar u kunt er ook een dagje van de natuur genieten in Vai. Dit plaatsje ligt helemaal in het noordoosten van het eiland. Vai heeft een prachtig palmenbos. Tegenwoordig wordt het veel bezocht door toeristen. Zij komen hier vooral om op het strand te zonnen. Het is een beschermd natuurgebied en er zijn geen hotels te vinden.