Chania is de op een na grootste stad van het Griekse Eiland Kreta. De stad is niet onbekend en kent vele mooie plekken om te bezichtigen. Chania Kreta heeft vooral een zeer rijke culturele geschiedenis. Het is gemakkelijk te bereizen want het ligt op een korte afstand van het vliegveld Akrotiri. Het ligt in het Griekse departement West Kreta. Aan de noordkust, waar Chania Kreta aan ligt hoeft u niet lang te zoeken voor een heerlijk strand om aan te zonnebaden.

Verreweg te meeste toeristen die naar Kreta gaan komen uit west Europa en voornamelijk Engeland, en gaan dan op zoek naar stranden. Toch is Chania Kreta niet het meest geschikt voor zonneaanbidders. Deze stad heeft een rijke geschiedenis en een prachtige cultuur. Ook is dit een uitvalsbasis voor natuur bezichtiging, namelijk de fameuze Samaria kloof.

De rijke geschiedenis

Chania Kreta stamt al vanaf de Minoïsche tijd, dat is zo 2000 jaar voor Christus. Koning Minos maakte deze periode erg bekend, en is meer een mythisch figuur dan iets anders. Toch wijst alles er op dat Chania Kreta een zeer oude stad is. Het is constant bewoond geweest vanaf die tijd en heeft de tand des tijds goed doorstaan en heeft vele mooie gebouwen waaronder een kathedraal. De Turkse bezetting heeft ook sporen achter gelaten en er is een beroemde moskee, die nu gebruikt wordt als expositie ruimte.

Door de vele tijdperken wordt dit beschouwd als een van de oudste gebouwen op het eiland. Daarnaast is er natuurlijk veel invloed van de Venetiaanse periode, de hele stad is er van doordrenkt, en maakt het zeer aansprekend. Als des avonds aan de haven alle lampjes aangaan is het helemaal compleet, een romantische avond kan niet uitblijven op Chania Kreta. Door de geschiedenis is er in Chania Kreta een veelheid aan musea die u in alle rust kunt bezoeken.

De samaria kloof

Een beroemde bezienswaardigheid is de Samaria kloof. Dit natuurwonder is zeer populair en dus ook goed te bezoeken vanuit Chania. Voor een goede prijs worden er busreizen georganiseerd naar de kloof. U zult vele andere toeristen zien omdat het zo populair is. Maar het is echt iets wat u moet zien als u in de buurt bent. Laat het niet schieten. Chania Kreta is dus een plek voor zowel cultuur, als natuur liefhebbers. Een heerlijke plek om de zomer door te brengen.