Een vakantie naar Kreta boeken komt voor een jongere al heel snel in de richting van vakantie Chersonissos. Dit komt omdat deze badplaats het meest populair is wat feesten en uitgaan betreft. Dit trekt ook veel jongeren en het meest opvallende is dat in de drukke periode tijdens het hoogseizoen ongeveer 70 tot 90 procent er Nederlands is. Wat dus betekent dat het vooral onder Nederlanders een erg populair vakantieoord is en dat maakt het ook weer heel erg gezellig. Je hoeft dus in het buitenland niet Engels te gaan praten om met andere vakantiegangers te praten, maar je kunt over het algemeen tijdens het uitgaan dus gewoon Nederland blijven praten wanneer je voor een vakantie Chersonissos kiest.

Je hebt hierbij verschillende mogelijkheden, zo kan je natuurlijk voor een appartement kiezen, een hotel of een villa. De meesten kiezen voor een appartement en gaan de vakantie Chersonissos met een stel vrienden of vriendinnen vieren, anderen gaan er met hun vriend of vriendin naar toe. Maar altijd staat de gezelligheid, het feesten en het uitgaan centraal. Daarnaast is het relaxen en uitbrakken met het mooie weer ook heel goed mogelijk, want met een vakantie Chersonissos ga je een warme en zonnige Griekse feest vakantie tegemoet.

Hotel Chersonissos

Een hotel boeken in Chersonissos, dan heb je natuurlijk genoeg keuze. Van luxe hotels tot minder luxe waarbij je wellicht minder luxe hebt, maar ook weer goedkoper uit bent. De keuze is dus afhankelijk van wat je nog op vakantie uit wil geven of wat je wilt besparen. Wellicht is een iets duurdere vakantie waarbij je een all inclusive hotel voor jou wel goedkoper als je weet dat je veel aan eten en drinken uitgeeft op vakantie Chersonissos. Zo kan je dus eerst indrinken in het hotel en kan je met al wat op het uitgaan beginnen. Zo kan je dus mooi geld besparen en kan je gelijk lekker los gaan tijdens het uitgaan, want daar staat deze badplaats natuurlijk erg bekent om.

Ow ow Cherso

Ow ow Cherso, wie heeft het niet meegekregen? Een stel feestende jongeren die lekker los gingen. De reden waarom dit programma gemaakt werd was omdat het percentage Nederlanders in deze badplaats zo enorm hoog was. Er kwamen uit statistieken naar voren dat er in het hoogseizoen van 2009 maar liefst 80% Nederlander was, wat uiteraard voor een vakantieoord enorm hoog is. Het is dan ook gezelliger tijdens het uitgaan, want je hoeft je helemaal niet aan de bevolking aan te passen, want het overgrote deel waarmee je danst is gewoon Nederlander. Dit maakt het feesten stukken makkelijker en met de party’s die Starbeach organiseert wordt het vakantie Chersonissos vieren één enorm groot feest die je zeker niet mag missen als je toch van plan bent om die kant op te gaan.

Last minute?

Iets wat wij afraden is om te kiezen om voor een last minute vakantie Chersonissos te gaan. De kans dat je dan niet op vakantie gaat is dan groot, want het is een heel erg populair vakantieoord waar het in het hoogseizoen dan ook erg druk is. Het risico dat alles is volgeboekt is daarom zo groot dat je het beste wat goedkoper kan gaan zitten of in de buurt van Chersonissos vakantie gaat vieren. Dus dat je dan eerst een klein stukje naar Chersonissos toe moet gaan voordat je lekker kan uitgaan, maar je wel stukken goedkoper zit omdat Chersonissos nu eenmaal populairder en daarom ook duurder is. We raden daarom ook aan om het zekere voor het onzekere te nemen en het niet op een last minute boeking aan te laten komen.

Chersonissos als vakantiebestemming.
Wanneer je een leuke zonnige vakantie zoekt, die voor ieder wat wils te bieden heeft, is Kreta een uitstekende keuze. Voornamelijk de badplaats Chersonissos is een echte aanrader. Naast de prachtige stranden heeft Chersonissos ook een lang uitgerekte boulevard van ongeveer zeven kilometer lang. Aan de zijstraten van deze boulevard bevindt zich ongeveer 90% van alle uitgaansgelegenheden. Van ligbedden en zwembaden tot en met parken en winkels, op Chersonissos is van alles te vinden.

De ligging en voorzieningen op Chersonissos.

Chersonissos ligt aan de noordkant van Kreta. Bij de lokale bevolking is deze plaats beter bekend als Chersoniou. De badplaats Chersonissos is zeer geliefd bij de jongere generatie. Dit vakantieoord het ligt vijfentwintig kilometer ten oosten van Heraklion. Daarnaast is het een van de grootste toeristencentra van Kreta en dus de ideale plaats voor een geweldige vakantie. Vroeger was het een rustig en romantisch vissersdorpje. Vandaag de dag is Chersonissos een populaire vakantiebestemming en kan je er terecht voor diverse activiteiten, winkels, hotels, eethuisjes disco’s en de prachtige zandstranden. Het echte dorpje Chersonissos ligt verder in de binnenlanden van het eiland. Vooral in de nachtelijke uren wordt Chersonissos omgetoverd tot één van de meest populaire feestbestemmingen van Europa.

Feesten en activiteiten bijwonen op Chersonissos.

Net buiten deze bruisende vakantiebestemming ligt Starbeach. Dit is dé ontmoetingsplek voor de jongere vakantiegangers. Starbeach heeft een aantal zwembaden, een prachtig strand met ligbedden, veel clubs en strandtentjes waar muziek en cocktails niet mogen ontbreken.

Daarnaast staat Starbeach bekend om de grote open-air discotheek waar het in de zomermaanden groot feest is. Wanneer je een vakantie boekt naar Chersonissos en een van deze feesten of andere activiteiten wilt bijwonen, wordt het aangeraden om voor vertrek de tickets online te bestellen. Er zijn op internet ook speciale aanbiedingen te vinden, waarmee je een combi pack van tickets kan bestellen. Zo kan je tegen een zeer scherpe prijs voor drie feesten of andere activiteiten toegangskaarten bemachtigen. Dit bespaart een hoop gedoe en stress, en dat wil je natuurlijk vermijden op je welverdiende vakantie.

Activiteiten voor overdag.

Naast al deze prachtige dancefestivals zijn er op de dag zelf ook genoeg activiteiten die je kunt doen. Zo kan je in de omgeving van Chersonissos een bezoek brengen aan verschillende waterparken, bezienswaardigheden en er zijn ook genoeg excursies die je kunt boeken tijdens je verblijf. Ook voor de excursies wordt het aangeraden om de kaarten voordat je op vakantie gaat al te regelen.

Verhuur van voertuigen op Chersonissos.

In en rond deze vakantiebestemming, maken veel mensen gebruik van diverse vervoersmiddelen. Deze kan je als toerist ook huren om zo het eiland te verkennen. Wanneer je overweegt een vervoersmiddel te huren is het verstandig dit via internet te boeken. Op de site van www.motor-plan.com kan je op een veilige manier verschillende voertuigen huren. Wanneer je een voertuig langer dan drie dagen afhuurt, wordt deze bij je accommodatie afgeleverd en aan het einde weer opgehaald.

Rechtstreeks vliegen naar Chersonissos.

In het hoogseizoen van de vakantie zijn er een aantal Nederlandse vliegmaatschappijen die rechtstreeks vliegen naar de dichtstbijzijnde internationale luchthaven van Heraklion. Daarnaast zijn er tal van last minutes beschikbaar waardoor het mogelijk is een goedkope vlucht naar Kreta te boeken. In het naseizoen moet je er rekening mee houden dat het aanbod minder uitgebreid is. Het is dan ook per maatschappij afhankelijk of ze nog rechtstreekse vluchten hebben of dat zij via Athene vliegen. In dit laatste geval kunt u de eilanden altijd nog per boot bereiken.