Eén van de redenen waarom het Ida Village Chersonissos zo populair is dat is omdat dit appartementencomplex op maar 300 meter afstand van Starbeach ligt. Aangezien Starbeach onder jongeren één van de meest populaire uitgaansgelegenheden is komt dit complex ook in aanmerking voor veel jongeren en zo kan je met 2 tot 4 personen in een twee kamer appartement vakantie vieren.

Het voordeel hiervan is dat je met meer mensen in een appartement kan slapen wat soms in hotels niet mogelijk is. Je hebt dan ook wat meer privacy en ruimte als in een hotel. Een hotel is erop gericht dat je kan overnachten in je kamer, maar bij Ida Village Chersonissos is je appartement ook prima te gebruiken om eens gezellig bij elkaar te zitten en te genieten van de vakantie in het appartement.

Service bij Ida Village

Je betaald voor logies bij dit appartementen complex. Je bent dus vrij goedkoop uit, maar je hebt dan dus nog geen eten en drinken. Houdt hier dus wel rekening mee, want als je een all inclusive vakantie wilt boeken dan kan je hier dus niet terecht. Bij dit appartementen complex kan je ook gebruik maken van het Idea Village zwembad welke omgeven is met palmbomen. Je kunt hier ook lekker in de zon liggen bruin te pakken, of in de schaduw, want de ligbedden en parasols staan al voor je klaar op het zonneterras. Je hoeft overigens geen handdoeken mee te nemen, deze krijg je tweemaal in de week schoon, evenals het beddengoed.

Wel is het handig om te zeggen dat als je onder de 25 bent 50 euro borg moet betalen. Dit omdat Ida Village Chersonissos ook als basis voor het uitgaan in Chersonissos word gekozen en dat de kamers zo dus in onbehoorlijke staat achterblijven wanneer de vakantie van de toeristen erop zit. Wanneer je dus alles netjes achterlaat krijg je deze 50 euro per persoon (wanneer je dus met een groepje van 4 bent is dit alweer 200 euro) weer terug. Even ter herinnering, deze borg is enkel voor toeristen onder de 25, in verband met het “feest toerisme”.