Wanneer je een vakantie Chersonissos boekt dan kan je sowieso rekening mee houden dat je in de zomer warme en droge zomers hebt. In de wintertijd valt er genoeg reden en is het een milde temperatuur. Hierdoor kan het eiland dus in de wintertijd, waar het dan op Kreta dus niet vriest, leven van landbouw. In de zomer als de toeristen komen is het weer Chersonissos weer aangenaam en trekt het weer veel feestgangers die hunzelf eens lekker laten gaan.

Zomer weinig neerslag en veel zon

Vooral omdat er in de zomer vrijwel geen regen valt hoef je niet te verwachten dat de zomer kan worden verpest omdat net die week dat jij er bent het weer tegen valt. In Nederland is dat wel mogelijk, maar op het weer van Chersonissos kan je zeker wel bouwen en hoef je niet te verwachten dat je een slechte week krijgt.

Mede omdat de zekerheid op zon heel hoog is in de zomer kan je nog wel eens kans lopen om te verbranden. Voorkom dit dus en neem voor de zekerheid zonnebrandcrème mee, zodat die je niet helemaal rood zal kleuren wanneer je een paar dagen op het eiland Kreta bent en niet het Chersonissos weer gewend bent.

Warm zeewater

De zee is zeker niet koud, het Chersonissos weer zorgt er namelijk voor dat het water van de zee in de zomer zo’n 24 a 25 graden warm word. Dit maakt het zwemmen in de zee dus heel aangenaam en in combinatie met het fijne zonnebaden kan dit voor een aangename vorm van ontspanning zorgen. Besef echter wel dat in een drukke badplaats als Chersonissos het over het algemeen druk zal zijn en met name in het hoogseizoen op het strand. Dan zullen er veel vakantiegangers zijn die even naar het strand willen gaan, maar dat het er dan al zo goed als vol is. Een lekkere duik kan natuurlijk nooit kwaad, want je bent met de temperaturen die je daar tegen komt zo weer droog en je hoeft ook niet bang te zijn dat je het koud krijgt als je aan het opdrogen bent.