Malia Kreta is een van de meest populaire toeristische trekpleisters ten noorden van het eiland Kreta. Het is een stad in de streek Iraklion, dat wat verder ten westen ligt van het eiland.

Het is een stad die heel erg gefocusseerd is op het toerisme en trekt heel erg veel toeristen uit bijvoorbeeld Groot Britannië en de rest van west Europa. Dat betekent niet dat er geen ruimte is voor mensen die op zoek zijn naar diepgang van het eiland.

Malia Kreta als kust

Malia is een noordelijke kuststad. Kreta is bekend om de noordelijke kusten die zeer geschikt zijn om aan te liggen. In tegenstelling tot de zuidelijke kusten die wat ruwer zijn en meer gevoelig voor de wind. Daarom is misschien Malia Kreta ook wel zo populair. Het is het op een na grootste toeristische gebied van heel Kreta!

Er zijn veel faciliteiten op het gebied van hotels en resorts waar u helemaal tot rust kunt komen en heerlijk kunt ontspannen. U kunt ongetwijfeld op deze website iets vinden wat zeer geschikt voor u is en helemaal bij u past. De stranden zijn er prachtig en u kunt krijgen wat u maar wilt. U zult gegarandeerd slagen met een vakantie Malia op Kreta.

Het Paleis van Malia

Malia is ook zeer bekend om het paleis wat daar staat. Het is een van de grootste paleizen die stammen uit het Minoïsche tijdperk, het tijdperk van de grote koning Minos van voor Christus en het paleis werd gebouwd zon 1900 voor Christus. De karakteristieke rode stenen van het paleis in Malia Kreta geven het een ongeëvenaard karakter.

Nu moeten we wel even duidelijk zijn, het originele paleis werd vernietigd door een aardbeving. Het werd in de 17e eeuw voor Christus helemaal herbouwd. Dat ging ook weer kapot twee honderd jaar later. Nu vinden we de ruïnes die begin vorige eeuw zijn ontdekt. Ondanks dat het slechts ruïnes zijn geeft het een zeer goed beeld van hoe het er uit had gezien. Er zijn veel mysterisch aan het paleis, maar die kunt u daar zelf gaan onderzoeken. Het is in elk geval een groot historisch erfgoed wat nog steeds tegen ons spreek vandaag de dag.