Sissi Kreta is een klein vissersdorp ten oosten van de stad Malia dat zich van een piepklein vissers dorp heeft ontwikkeld tot een serieus toeristische plek waar je men zijn hart kan ophalen aan de prachtige omgeving. Sissi Kreta is goed gelokaliseerd op 40 kilometer verwijderd van de luchthaven van Iraklion maar ligt net over de grens van het departement Iraklion. Dus het is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig. De omgeving is ook genoeg te vinden, want het zit vlakbij de stad Malia, die u ook op deze website terug zult vinden.

Sissi als dorp

Sissi is een prachtig authentiek vissersdorps dat zich goed heeft weten te ontwikkelen in de afgelopen jaren. Toerisme is nu de belangrijkste vorm van inkomsten voor het dorpje, dat zich begint te ontwikkelen als stad. Sissi Kreta kent een gezellig centrum dat zich aan de haven bevind. Zeer geschikt dus voor romantische wandelingen des avonds laat. Er zijn gezellige bars en restaurants te vinden in het dorp en daar kunt u heerlijk een avond uit gaan. Dit gaat allemaal gepaard met de karakteristieke eigenheid van Sissi. Dus als u van een gezellige toeristische plek houdt die niet zijn eigenheid is verloren is dit misschien een hele goede optie voor uw vakantie.

Zonnebaden en actief

Ten oosten van het dorp zijn heerlijke stranden op steenworp afstand. U kunt hier lekker aan de beroemde noordkust van Kreta bruinbakken voor thuis. Wie wil er nou niet genieten van de heerlijke zon van de middellandse zee? Op Sissi Kreta is het allemaal mogelijk. Gelukkig is dit niet het enige wat mogelijk is. U kunt ook door de ideale ligging van Sissi heel goed dagtripjes organiseren door de omgeving. Dit is misschien ook wel het succes van dit dorp. Dagtripjes in de omgeving is natuurlijk uiterst leuk, maar u kunt ook genieten van natuur, actief of niet actief. Vanaf Sissi kunt u prachtige wandelroutes bewandelen om zo van de heerlijke natuur te genieten die er in Kreta is te vinden, misschien als u een dagje van het strand weg wilt. Ook is er de mogelijkheid dit actief te doen in de vorm van bijvoorbeeld mountainbiken. Wat u ook wilt, u zult uw hart op kunnen halen in Sissi.

Sissi Kreta is een klein vissersdorp in het noorden van het Griekse eiland Kreta. Het dorp wordt in de plaatselijke volksmond doorgaans aangeduid als Sisses en vormt ondanks zijn grootte van een paar honderd inwoners een waar vakantieoord voor buitenlanders, in het bijzonder voor toeristen uit Duitsland, Groot-Britannië en Nederland. Het plaatsje heeft zich de laatste jaren ontwikkeld van een rustig dorpje van vissers naar een populaire vakantiebestemming.

Het dorp en het nabijgelegen Epano Sissi Kreta behoren tot de gemeente Mylopotamos en is ten oosten van de grotere stad Malia gelegen. Door de ligging belandt men binnen veertig kilometer tevens bij de grote stad Iraklion en het internationale vliegveld dat zich hier tevens bevindt. Vanaf hier bezoeken jaarlijks duizenden Nederlanders het stadje en zijn omgeving.

De inwoners van het stadje halen optimaal profijt uit het opkomende toerisme in het gebied. Een groot deel van de economie hangt heden ter dage af van het aantal personen dat in de zomermaanden de vakantie komt doorbrengen in Sissi Kreta. Een andere inkomstenbron is de visserij, mede dankzij de hier gelegen haven.

Recreatie

Zoals vele andere Griekse dorpen profiteert ook Sissi Kreta van de steeds belangrijker wordende toerisme. Het centrum van het dorp vormt op zijn beurt het centrum van het nachtleven: zo zijn er diverse restaurants, cafés, winkels en andere faciliteiten om uit te gaan; dicht in de buurt van de haven en beide stranden.

In het bijzijn van twee stranden aan beide kanten van Sissi Kreta creëert het dorp een perfecte plek voor de toerist om van de Griekse cultuur, de keuken en het weer te kunnen genieten. Bij de stranden bevinden zich tevens de haven en aaneengesloten het centrum met overnachtingsmogelijkheden als campings, hotels en te huren appartementen.

Door de aanwezigheid van het strand vormt Sissi Kreta een plek waar naast uitgaan ook het genieten en ontspannen centraal staan. Niet zoals in de naburige steden Cherssonisos en Malia leeft het toerisme vooral op het nachtleven, maar worden de plaatselijke musea en andere uitstapjes ook goed bezocht.

De haven aan de noordkant van het dorp is tevens de ontmoetingsplaats van het vakantieoord. Hier komen dagelijks honderden toeristen bij elkaar om te genieten op het strand, van de zin, de winkeltjes, restaurants en cafés. Nabij het stadje ligt tevens een klein berggebied, waar men prachtige wandel- en fietsroutes kan begaan.

Overnachting in Sissi

Sissi Kreta heeft vanwege de gunstige ligging diverse overnachtingsmogelijkheden op loopafstand van het centrum en de stranden. Door het strand aan beide kanten van het stadje treft men over de gehele kustlijn hotels, appartementen en campings aan. Ook in het bij de plaats horende dorpje Epano Sissi zijn een aantal toeristencentra gevestigd.

Aan de kust van het dorp bevinden zich meer dan vijftien verschillende hotels, een aantal appartementenhotels en een tiental campings. Men heeft behalve het prachtige uitzicht op de nabijgelegen stranden en de zee ook een overweldigend uitzicht op het bergachtige landschap.

Men heeft vanaf de vele soorten verblijven vaak de mogelijkheid om op een snelle manier bij de favoriete bestemming te komen. Recreatiemogelijkheden zoals naar het strand gaan, een terrasje pakken of een van de vele souvenirswinkeltjes bezoeken is bij de meeste hotels en campings op loopafstand.

Vervoer op Kreta

Het vervoer in het stadje verloopt middels de bus- en taxilijnen die als infrastructuur op het eiland gelden. Men kan de afstand tussen de bergen, het centrum, de haven en het strand lopend afleggen, maar er bestaat ook de mogelijkheid om één van de buslijnen te gebruiken die toeristen via de kleinere steden als deze naar de grotere steden vervoeren.