Chania is de op één na grootste stad welke je kunt vinden op het eiland Kreta. Een vakantie Chania betekent dus ook veel mensen zien, je bent dus niet in een afgelegen badplaats waar je in alle rust en in een zeer relaxte omgeving kan genieten van het mooie weer, de zee en een mooi strand. Je viert je vakantie in een bruisende stad waar over de 50 duizend inwoners zich hebben gevestigd. Deze stad is omgeven door een mooie groen landschap welke erg vruchtbaar is.

De Witte Bergen zijn zo hoog dat hier in de winter zelfs sneeuw kan liggen. Deze bergen liggen ook in het Noorden van Kreta en zijn dus ook te bezoeken en te ervaren met een vakantie Chania. Mocht je dus behoefte hebben aan de natuur en mooie verschijnselen welke je bijvoorbeeld kan ervaren in de Samariakloof dan raden we je echt een vakantie in of bij Chania aan.

Niet alleen rondom de stad Chania is het mooi en kan je er van de natuur genieten, maar je kunt ook naar het stadspark gaan. Hier vind je één van de mooiste stadsparken welke je op Kreta kunt vinden. Er lopen zelfs enkele wilde geiten rond, wat je echt het gevoel van vrijheid en vakantie zal meegeven.

Samariakloof

De Samariakloof is een nationaal park welke je op Kreta kan vinden. Mocht je er voor kiezen om op vakantie in Chania te gaan dan moet je hier zeker langs gaan. Een natuurlijk om U tegen te zeggen, want je zult er zeker mooie moment kunnen vast leggen op je camera of fototoestel. Hoge wanden steken stijl omhoog, de kloof die een echte toeristische trekpleister is geworden en waar het vooral in het hoogseizoen erg druk ik.

Het duurt ongeveer 5 tot 8 uur voordat je door het park heen bent, dus je kan je wel voorstellen dat het voor kinderen wellicht zwaar vermoeiend is. Maar het is aan de andere kant ook weer heel indrukwekkend, want soms is de kloof zo nauw en zijn de muren enkele honderden meters ook dat zulke beeld wellicht op je netvlies zullen blijven branden. Het is echt iets waar je stil van kan worden en bij een vakantie Chania echt een tip om te bezoeken, zeker wanneer je de natuur een warm hart bijdraagt.