Plakias Kreta is een bestemming die elk jaar toeristen trekt maar nog betrekkelijk rustig is als je andere plekken op Kreta met Plakias vergelijkt. Wel is er een mooi breed strand bij deze plaats, wat dan ook heel wat mensen aantrekt om hier een fijne en rustige vakantie door te brengen. Zeker voor de vakantiegangers die graag rustig hebben tijdens de vakantie en niet midden tussen allemaal andere vakantiegangers willen belanden is een vakantie in Plakias genieten en tot rust komen.

Niet zo toeristisch, wat is er dan?

Je kunt hier meerdere hotels vinden en natuurlijk blijven de bars en taveernes niet uit. Je kunt dus goed rusten in enkele nette hotels en eventueel buiten het hotel eten. Het leuke is dat veel taveernes in Plakias gerund worden als familie bedrijf, wat een fijne en warme sfeer geeft tijdens het eten wat met liefde klaar word gemaakt.

Geschikt om te wandelen

Een mooi plaatje, je zult het wellicht al voor je zien, het Kretaanse landschap met de blauwe zee en een mooi strand als uitzicht. Dat is mogelijk wanneer je een Plakias Kreta vakantie boekt. Het is overigens wel verstandig om niet in het hoogseizoen een vakantie te boeken als je een culturele vakantieganger bent. Het is dan namelijk erg warm op het eiland en wanneer je mooie bezienswaardigheden wil bekijken of lekker wilt wandelen dan zal in het hoogseizoen een zweetdoek niet overbodig zijn.

Kortom, Plakias is een mooi dorpje op Kreta voor mensen die niet midden in de vakantiedrukte terecht willen komen, maar wel van zon, zee en strand willen genieten.