De hoofdstad van het eiland

De stad waar we het dus nu over hebben is Rhodos stad. Deze stad zal u ongetwijfeld blijven boeien als u er eenmaal bent geweest. De stad is vooral bekend om de mengelmoes waaruit ze bestaat. Van oorsprong was dit een oud Griekse stad. Dit is echter bijna helemaal verloren gegaan door de tijd, en ligt nu begraven onder de hedendaagse stad zoals we hem nu kennen.

Info over Rhodos stad

Wat Rhodos stad nu is, is zeer boeiend. De oude middeleeuwse stad bestaat nog en is zelfs opgenomen op de wereld erfgoed lijst van de UNESCO. Door de geschiedenis is er ook een overvloed aan historische musea, dus als u hier van houdt is Rhodos stad een echte must om te bezoeken. Dit wil wat zeggen over de pracht van de stad. De stad is de grootste nog bewoonde middeleeuwse stad van heel Europa.

Met vijftig duizend inwoners is dit een echte stad. Hier wonen ongeveer de helft van alle inwoner van het eiland Rhodos. Het opvallende aan Rhodos stad is dat het een mengelmoes van oud en nieuw is. De oude stadskern wordt afgewisseld door moderne bouw van de bevolkingsgroei. Hoewel er zoveel nieuws wordt gebouwd in Rhodos stad is het toch een gevoel dat je meekrijgt dat je in het verleden wordt gezogen.

Het contrast

Buiten de stadsmuren van Rhodos stad is het allemaal zeer modern. Moderne ogende gebouwen omringen je en hier is het vaak waar mensen verblijven. Het is niet minder gezellig moet wel bij gezegd worden. Het is een goede uitvalsbasis voor excursies en soortgelijke tripjes die je door het eiland kan maken. Maar als je eenmaal de stadspoorten benaderd en de brug oversteekt, kom je op het kleine eiland waar de oude stad op is gebouwd.

Het is net alsof je in Rhodos stad een tijdmachine doorgaat. Zodra je eenmaal daar bent is het een veelvoud aan restaurantjes, karakteristieke winkeltjes en gezellige cafeetjes in het decor van een prachtige authentieke middeleeuwse stad.

Als u een dag wilt shoppen kunt u het beste in de nieuwe stad zijn. Hier kunt u van harte lust mooie dingen kopen in de middellandse zon.